Annons

Ny stormatch av Cefyra – fortfarande obesegrade

BOWLING De lokala lagen har börjat säsongen strålande. I helgen blev det nya segrar. I herrettan besegrade Albatross och Osby Söderkulla. och Cefyra körde över Trossö och är på god väg mot damernas division I.
Sport • Publicerad 17 september 2001

Cefyra gjorde processen kort med gästande Trossö. Hemmalaget vann till slut med nästan 900 poäng – 5939–5050.

– Vi tog ledningen direkt och höll hela vägen. Efter matchen tackade de för lektionen, skrattar en mycket nöjd Petra Karlsson i Cefyra.

Annons

Petra Karlsson som spelade på toppen av sin förmåga och fick ihop hela 920.

Det är bra go i klubben just nu. Förutom att A-laget fortfarande är obesegrat så tog farmarlaget sin andra raka storseger.

– Vi har hård konkurrens just nu och det är svårt att ta ut laget, men det är precis som det ska vara, säger Petra Karlsson.

I lördagens match fick fyra juniorer chansen.

– De skötte sig fint… kanonroligt, säger Petra Karlsson.

Nästa vecka är det uppehåll men om två veckor väntar två bortamatcher.

– Då får man nog se lite bättre var vi står någonstans, säger Petra Karlsson.

I herrarnas division I är det också lokalt i toppen. Både Albatross och Osby är bra med striden om de två platserna i Kvalsvenskan efter jul.

– Som det ser ut just nu lär det stå mellan fyra klubbar; Albatross, Osby, N6 och Kulladal, säger Mikael Lorentzen i Albatross.

I lördags tog Albatross en säker seger mot Söderkulla med 14–6.

Annons

– Vi trodde nog att det skulle gå vägen för vi såg Söderkulla när vi var nere i Malmö förra vecka, säger Mikael Lorentzen.

Redan i första serien kopplade Albatross greppet om matchen då laget vann med 4–1. Samma siffror blev det i de två följande serierna innan motivationen tröt i den sista och rekordet på 6670 stod sig.

– Vi var bara drygt 100 poäng från hallrekordet och hade det varit jämnt så hade vi nog slagit det, säger Mikael Lorentzen.

Det blev ändå mycket bra siffror på två av spelarna. Niklas Olsson, som inlett säsongen lite knackigt, slog till med 990 och satte hallrekord både över tre och fyra serier samt Mikael Söder som noterades för 890.

Osby vann stort (15–5) mot Söderkulla förra veckan. I lördags skulle man göra om bedriften. Men det hade nog smugit sig in lite underskattning i Osby-lägret och det blev ”bara” 12–8.

En dålig tredje serie höll på att ställa till det för hemmalaget men med 4–1 i sista så säkrade Osby segern.

– Vi spelade inte riktigt bra men vi vann i alla fall, säger Jari Harju i Osby.n

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons