Ny taktik lyfter KHK?

I Kristianstad HK vädrar man morgonluft inför den tuffa returen mot BK Heid. Lennarth Ebbinge hoppas att den nya försvarstaktiken ska lyfta KHK. ”Vi har absolut inte gett upp”, säger han.
Sport • Publicerad 12 april 2014
KHK-tränaren Lennarth Ebbinge.
KHK-tränaren Lennarth Ebbinge.Foto: 

Elitserien kändes onekligen långt borta efter KHK:s hemmaförlust förra helgen. Nu krävs det inte bara en, utan två segrar i rad borta mot BK Heid om drömmen ska bli verklighet.

– Direkt efter matchen här hemma var man rätt nere, men sedan när jag hade sett videon så blev det lite bättre. Vi spelade inte bra och höll oss inte till det vi skulle. Det finns mer att ta av, så jag har definitivt inte gett upp, säger KHK-tränaren Lennarth Ebbinge inför dagens returmöte.

Försvarsspelet var för snällt och anfallsspelet för lättläst. Nu sker drastiska förändringar både framåt och bakåt. Bland annat kommer KHK inte att punktmarkera Heidstjärnan Adda Walther.

– Inte på det viset som vi gjorde här hemma i alla fall. De andra var för bra individuellt och lekte med oss i man-man-spelet, säger ”Ebba”.

Är du inte orolig för Walther?

– Vi får försöka klara skyttet, och i perioder får vi kanske ta bort henne om hon gör för många bra saker.

Jönsson startar

Förutom förändringen i försvaret avslöjar Ebbinge redan nu att han kommer att ge Linnea Jönsson mer speltid i dag än i förra mötet.

Jönsson, som blev KHK:s bästa målskytt senast med sina åtta mål.

– Ida Nilsson var bra i målet och Linnea drog dit några bollar när det i princip var avgjort, men hon har sett fruktansvärt het ut på träningarna i veckan så jag kommer att spela mycket med henne, säger KHK-tränaren.

”En fördel”

Skulle Kristianstad HK vinna i dag väntar ett tredje och direkt avgörande möte mellan lagen. Nu är bara frågan är vilket lag som har mest fördel av att spela på hemmaplan. BK Heid har nämligen inte vunnit en enda match i Heidhallen den här säsongen.

– Det är en fördel och något vi kan använda oss av, säger Ebbinge.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.