Annons

Nya krav på Kristianstads IK

Sport • Publicerad 16 september 2003

ISHOCKEY. Kristianstads IK har bokförts för ännu en skatteskuld. Den här gången är beloppet 11734 kronor.Det sportsliga misslyckandet ifjol har satt sina spår i Kristianstads IK:s kassakista.

De senaste tolv månaderna har klubben belastats med fem betalningsanmärkningar.

Annons

Så sent som i förra veckan rapporterade Kristianstadsbladet om en ny skatteskuld på drygt 60000 kronor och förre tränaren Tommy Själins krav på 36000 kronor för utebliven lön. Nu har klubben fått ytterligare ett krav på obetalda skatter på beloppet 11734 kronor.

– Det är naturligtvis inte bra, men vi har löst den också. Vår satsning inför årets säsong har gett resultat och det har rullat in pengar igen, så nu vi har betalat våra skatteskulder, säger kassören Henrik Strindberg.

Anders Thell ROADRACING. Förutsättningarna inför finalen i Veidec Trophy på Mantorp nästa helg har förändrats radikalt. Den tidigare mästerskapsledaren Christer Lindholm har i efterhand blivit av med poäng från deltävlingen i Karlskoga eftersom han gjorde en omkörning under gulflagg. Ny ledare är Jimmy Lindström. Lindholm är tvåa, tre poäng bakom. I kampen om tredjeplatsen är tre förare inblandade – Fredrik Jansson (93 poäng), Lars-Erik Landström (88) och Stefan Folkesson från Kristianstad (86).

Anders Thell FOTBOLL. Två spelare avstängda inför toppmötet mot Hammarby i kväll. I går kom ytterligare två bakslag för Djurgården.

Geert den Ouden tvingas till operation och Babis Stefanidis blir borta fyra till sex veckor på grund av en vadskada.

I går undersöktes den Ouden av fotbollslandslagets läkare Magnus Forssblad:

–Det är en meniskskada och den är såpass stor att vi har beslutat att göra artroskopi i morgon tisdag.

Hur länge blir han borta?

–Det är svårt att säga, men troligtvis 2-4 veckor. Hos en del läker det otroligt snabbt, det är också ett ganska så enkelt ingrepp. (TT)

, som själv nu enbart är tränare.

Annons

Det var också i slutet av förra säsongen som Halmstadslaget hade problem att hänga med RIK.

–I finalen var de alldeles för bra. Jag är oerhört besviken att vi inte var så bra då som vi var veckorna innan, säger Andersson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons