Nya poplaget Nosaby visade klass direkt

FOTBOLL Äntligen! Division IV-premiär. Lönsboda GoIF mot Nosaby IF. Intresset är på topp och förväntningarna är höga. Inte minst på nya poplaget Nosaby. Och Nosaby motsvarar alla förväntningar. Vinner med hela 3–0 (1–0).
Sport • Publicerad 23 april 2001

Lönsboda

155 personer, varav säkert en tredjedel medresta Nosabybor, kantar Snapphanevallens utmärkta träningsplan (A-planen är ännu inte spelduglig).

Nosaby motsvarar alla förväntningar – trots att man får klara sig utan fyra, fem av de mest tongivande spelarna och duktige Per Tillström (andra halvlek).

Snacka om bredd!

–Ja, jag är själv förvånad att en division IV-klubb kan ha en sån bredd, det är i princip 24 man som slåss om elva platser, konstaterade nye tränaren Janne Pettersson belåtet. KFF och Näsby får ursäkta – men laget det snackas om i stan just nu är Nosaby!

Ett lag på väg upp, med allt att vinna. Och med en lagom mix av ungt och fräscht och gammalt beprövat.

Där trion Niklas Abrahamsson (17), Christoffer Svensson (18) och Anders Persson (19) står för ungdomlig glöd och entusiasm och snart 35-årige Ronnie Olsson för rutin och trygghet.

Efter de minst sagt imponerande träningsmatcherna, bland annat mot KFF (3–0), Åhus (5–2) och Näsby (3–2), var Nosabyspelarna näst intill sprickfärdiga av självförtroende inför premiären mot Lönsboda.

Lätta i steget och sugna på bollen.

Tog också direkt ett bastant grepp om taktpinnen – och lämnade den sedan inte ifrån sig.

3–0-segern var klar som kristall.

Av de tre målen var 2–0 och 3–0 nära nog kopior av varandra.

Högerinlägg av Ola Svärd och Kalle Åstedt till Andreas Stjernkvist respektive Marcus Magnusson.

Två skolexempel på hur man avslutar ett anfall! KFF-förvärven Peter Olsson och Andreas Stjernkvist bidrog naturligtvis starkt till premiärvinsten. Med sin stora rutin och spelintelligens kommer Peter Olsson att ge trebackslinjen ökad stadga och stabilitet.

Och ”Andy”, kvick och oberäknelig och med utpräglat målsinne, blir något att bita i för division IV-försvaren! Lönsboda, då?

Tja, de var inte bra, om man säger så. Men så fick de heller inte chansen att vara bra. Dels därför att de mötte ett mycket bra fotbollslag, dels för att Mikael Hofflander fick rött kort, åtta minuter in på andra halvlek.

–Det är inte säkert att vi vunnit med fullt manskap. Men som du sa fick vi aldrig någon chans att visa vad vi kan. Dessutom var ju utvisningen helt horribel! fräste tränaren Patrik Lennartsson, skummande av ilska.

Att han fick visst medhåll av Nosabytränaren var förstås klen tröst i bedrövelsen.

–Visst var det lite tufft med rött kort där. Men jag tror att vi grejat det ändå, bollen rullar vår väg just nu, slog Janne Pettersson fast.

Av Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.