Nyckelspelare knäskadad

Kristianstads DFF:s nyckelspelare Angelique Sandberg riskerar att missa delar av säsongen på grund av en knäskada som hon ådrog sig i lördagens allsvenska genrep mot Bälinge (förlust, 2–3).
Sport • Publicerad 31 mars 2008
KDFF föll i genrepet mot Bälinge. Susanne Moberg blev mållös och gästerna vann med 3–2 . BILD: TOMMY SVENSSON
KDFF föll i genrepet mot Bälinge. Susanne Moberg blev mållös och gästerna vann med 3–2 . BILD: TOMMY SVENSSONFoto: 

– Jag vill inte spekulera innan hon undersökts närmare men det lutar åt ett sträckt ledband i knäet, säger KDFF:s sjukgymnast Martin Olsson, som fanns på plats i Tosteberga.

I dag kommer "Klicken" att undersökas inne på ortopeden, på Centralsjukhuset, av läkaren Markus Wahldén. Först då kommer ett närmare besked att ges angående Angelique Sandbergs skada.

– Det är svårt att säga vad det rör sig om. Det får läkarens bedömning visa, säger Olsson. Det var knappt tio minuter in i matchen som olyckan var framme. "Klicken" och en motspelare gick in i en närkamp och båda sparkade efter bollen samtidigt.

Sandbergs ena knä fick sig en rejäl smäll vid motlägget och hon tvingades snart att linka av planen (ersattes av Vlora Bajraktaraj och Erla Arnardottir flyttades ut till högerkanten).

Kristianstads DFF:s genrep mot Bälinge gav såväl positiva som negativa besked. På minussidan finns "Klickens" skada, samt lättvindigt insläppta mål. På plussidan finns det faktum att KDFF förde spelet i 90 minuter mot ett allsvenskt motstånd och på det hela taget var det bättre laget.

– Det brukar vara lyckat att inte ha ett för bra genrep, säger tränaren Ulf Palmquist. Innan skadan var Sandberg ett stolpskott från att ge hemmalaget ledningen. Trots en stark inledning låg KDFF under med 0–2 efter 25 minuter.

Målen var identiska. Crossboll ut till kanten där yttermittfältare sprang sig loss och spelade snett inåt bakåt till medspelare som dök påpassligt fram och stötte in bollen, helt allena. Skickligt av Bälinge, orutinerat av KDFF.

– Vi är inte vana vid så effektiva anfallare. Det var ju som taget ur skolboken och vi hänger inte alls med. Men det ska inte få hända, säger mittbacken Johanna Rosén.

Men Bälinge såg också till att bjuda på andra hållet. Såväl 1–2, som 2–2 var misslyckade bakåtpassningar som KDFF-spelare snappade upp.

Vid 1–2 vann Susanne Moberg duellen mot Bälingemålvakten och spelade vidare till Erla Arnardottir som sköt in bollen intill högerstolpen. Vid 2–2 lyckades Frida Petersson förpassa in bollen i tomt mål. Det kunde även ha blivit 3–2 men Susanne Mobergs ledningsmål dömdes bort på grund av en hårfin offside. Andra halvleks enda mål kom till på en omdiskuterad straff efter att målvakten Sandra Wahldén gått upp i duell mot Ida Brännström i Bälinge. Bollen rann ut till inkast och Brännström blev liggande efter kollisionen.

KDFF förde spelet men var inte särskilt produktiva framåt.

– Det dör mer eller mindre efter 2–3-målet. Vi kom till en del inlägg men det fanns för få inne i mitten, menar Johanna Rosén.

Maria Edman och Sandra Wahldén fick stå en halvlek var och Ulf Palmquist vägrar spekulera i vem av dem som får stå på söndag mot Djurgården.

– Båda är duktiga och vi känner oss trygga i det.

Jens Brogren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.