Annons

Nylander tackar ja till VM

Tre Kronor får en fin förstärkning i ishockey-VM av Toronto-forwarden William Nylander. Den svenska VM-truppen är nu fulltalig.
Ishockey • Publicerad 20 maj 2022
William Nylander kommer att spela VM. Arkivbild.
William Nylander kommer att spela VM. Arkivbild.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Det svenska VM-laget kunde vakna till goda nyheter på fredagsmorgonen. William Nylander landar i Finland på lördagen för att förstärka truppen. Han missar dock matchen mot USA samma dag, uppger Ishockeyförbundet.

Förbundskapten Johan Garpenlöv har tidigare uttryckt att han hoppats på ett positivt svar men att chansen att Nylander skulle tacka ja var ungefär "50/50".

Annons

Nu blev det ett ja och 27-åringen förstärker den tidigare tunna forwardssidan i det svenska laget.

Nylander blir den tolfte NHL-spelaren i den svenska VM-truppen. Flera stora namn har sedan tidigare tackat nej till VM-spel.

I och med att Nylander ansluter är nu VM-truppen full och Linus Karlsson får därmed lämna laget.

Nylander vann VM-guld med Sverige 2017 och blev då utsedd till turneringens mest värdefulle spelare med 14 poäng på tio matcher.

Under säsongen har Nylander stått för 34 mål i Toronto-tröjan. I Stanley Cup-slutspelet gjorde Nylander 3 mål innan hans Toronto slogs ut av regerande mästaren Tampa Bay i åttondelens sjunde och avgörande match.

Sverige möter USA klockan 11.20 på lördag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons