... och även Henrik Nordsten lämnar KIK

Inte bara Patric Johansson lämnar Kristianstads IK. Det är också klart att Henrik Nordsten försvinner från klubben.
Sport • Publicerad 26 augusti 2004

– Vi fick två nyförvärv från högre divisioner i Niklas Ponné och Jonas Håkansson. Man kan säga att de tagit Johanssons och Nordstens platser, säger KIK-tränaren Risto Kurkinen.

Henrik Nordsten kom till KIK inför fjolårssäsongen, en spelare från division I-laget Gnesta, som haft ett sabbatsår, men som börjat studera i Kristianstad och blivit sugen på comeback.

Dock lyckades Nordsten aldrig fullt ut i KIK-tröjan. Även om man såg att kapaciteten fanns så hade Nordsten svårt att få spelet att stämma, och tillbringade mycket tid på bänken under säsongen.

Som det ser ut nu är Kristianstad IK:s trupp för kommande säsong spikad.

Det blir inte fler nyförvärv?

– Det känns inte som vi behöver några andra spelare, vi har en trupp på 25-26 stycken. Så är läget i varje fall just nu, sedan vat man ju aldrig vad skador och sådant kan ställa till, säger tränare Risto Kurkinen. Genom att dörren i praktiken stängts innebär det att Jimmy Bertilsson i-n-t-e spelar i Kristianstad kommande säsong. Spekulationerna har pågått länge, men genom att Bertilsson haft svårt att bestämma sig, och nu Peter Rooth verkar kunna bli tillräckligt frisk i ryggen för att spela, så anser KIK att backbesättningen är komplett.

– Peter har varit på is, och det ser mycket bra ut. Jag tror nog att han är redo för spel snart.

Så snart som i första träningsmatchen på onsdag?

– Det får vi se. Jag har inte tagit ut något lag ännu, men det är många spelare jag vill se, så det är möjligt att Peter Rooth får vila den matchen, säger Kurkinen.

Peter Rooth, som drabbades av diskbråck strax före säsongsstarten i fjol och har gått skadad sedan dess har varit med under försäsongsträningen, och är nu besvärsfri. Fortfarande fattas en del styrka, men den spelskicklige backen är nu på god väg tillbaka.

Fjolårets rookie, backklippan Johan Molldén, har ännu inget kontrakt för vintern, men enligt både Risto och assisterande tränaren Tony Jonnson är det bara en tidsfråga innan Johan är klar även på pappret.

Cecilia Isberg

ISHOCKEY KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.