Annons

...och Fredrik Blom tog brons i 58 kg-klassen

Sport • Publicerad 2 april 2001

BROTTNING.

Fredrik Blom, Tyringe, var förutom Peter Stjernberg, den ende av ortsbrottarna som tog medalj vid SM. Han blev trea i 58-kg-klassen.

Annons

Fredrik Blom förlorade i sin första match på poäng med 5–0 mot blivande mästaren, Henrik Ståhl, Eslöv, men vann sedan med 3–0 över Emanuel Persson, Klippan, och i bronsmatchen blev det seger på tekniskt fall över svenske ungdomsmästaren, Tobias Kantola, Väsby.

Jonas Ek, Osby, blev fyra i tungvikt. Han vann på tekniskt fall över Urban Andersson, Brännan, Härnösand, i den andra omgången och avancerade sedan till semifinal mot Kristian Farkas, Marsvinsholm.

Det blev förlust med 4–1. Ek konstaterade:

–Det var fjärde gången vi möttes den här säsongen. Jag slog Farkas vid Vätter-Cupen i Huskvarna i början och vid sista seriematchen, men det hade varit roligare om jag vunnit den här matchen och gått till final.

I finalen vann Spårvägens världsstjärna Eddy Bengtsson på tekniskt fall över Farkas medan Jonas Ek i bronsmatchen blev poängbesegrad med 8–0 av Jan-Åke Forslund, Malmö Tigers, som tidigare tagit sex SM-silver i tungvikt.

30-årige Jörgen Andersson, Tormestorp, numera tävlande för Höör, blev bronsmedaljör i 82-kg-klassen 1994. Nu var han ute efter sin andra SM-medalj, men förlorade bronsmatchen på poäng efter förlängning med 2–0 mot Spårvägens Lars Hegg.

Jörgen hade tidigare under turneringen vunnit på fall över Hegg, men via återkval gick denne vidare till en bronsmatch.

Hegg vann bland annat med 4–0 över Jörgens tvillingbror, Joachim, som tävlar för Hästveda.Thure Petersson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons