Annons

... och ”Henke” är inte sämre

FOTBOLL Skotska cupen eller ligan, det kvittar, Henrik Larsson fortsätter att göra mål för sitt Celtic. På söndagen blev det ytterligare två stycken och 3–1-seger mot Dundee United i semifinalen av skotska cupen. Målen betydde att Henrik Larsson nu är främste målskytt genom tiderna under en säsong i Skottland.
Sport • Publicerad 17 april 2001
Efter den 49:e fullträffen i Celtic den här säsongen hamnar Henrik Larsson i historieböckerna. Bild: PRESSENS BILD
Efter den 49:e fullträffen i Celtic den här säsongen hamnar Henrik Larsson i historieböckerna. Bild: PRESSENS BILDFoto: Målrekord.

–Det känns enormt att slå det rekordet, även om jag inte satt upp det som någon målsättning för i år, sade svensken.

Skotska ligan och ligacupen är redan Celtics. Kvar för att fullborda en inhemsk trippel är seger i FA-cupen. På söndagen ordnade Henrik Larsson en plats i finalen 26 maj mot Hibernian. Hans två mål var grundstenar i en enkel seger över Dundee United med 3–1 på söndagen.

Annons

–Det var härligt att göra mål idag och att vi vann, sade Henrik Larsson till Sky Sports.

Det första målet kom i 32:a minuten på en språngnick efter att Chris Sutton jagat ifatt en boll från Johan Mjällby och slagit inlägget till Larsson.

Det andra i matchen och 49:e målet för säsongen var en straff i 79:e minuten sedan han själv dragits ned i straffområdet.

Genom de båda målen får Henrik Larsson en plats i de skotska historieböckerna som bäste målskytt under en säsong.

Namnet som raderas ut är Charlie Nicholas.

Nicholas gjorde 48 mål som bäst under säsongen 1982-83, vilket tidigare var det högsta antalet sedan andra världskriget.

–Men att jag skulle slå rekordet var inget som jag tänkte på inför matchen. Jag ville bara göra en så bra match som möjligt.

Det gjorde han också.

Kort efter straffmålet som betydde 2–0 hittade Larsson Jackie McNamara, som kunde göra 3–0 till Celtic i 80:e minuten.n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons