Annons

... och så några rader om

Sport • Publicerad 27 augusti 2001

Anders Bernmar som har avlidit vid en ålder av 85 år. Bernmar är mest känd som mannen som byggde upp IFK Göteborg till ett internationellt storlag.

Varenne som drabbades av feber och inte startade i Coupe du Monde de Trot. Segern gick nu till franske Giesolo de Lou, med Jean Etienne Dubois i sulkyn.

Annons

Hoppryttaren Jens Fredricson som med hästen Isac vann Hickstead Speed Derby.

–Häftigaste segern hittills. Jag visste att jag hade chansen, Isac är i kanonform och det var bara att rida så fort som möjligt, säger Fredricson.

Hermann Maiers vars skidkarriär kan vara över. Den dubbla OS-guldmedaljören skadade sitt högra ben så pass allvarligt i en trafikolycka att han riskerar att tvingas amputera delar av det.

–Allt jag vill är att gå igen, sade han till läkarna före den sju timmar långa operationen.

Svensk basket som svarade för en praktsensation genom att besegra Ryssland med 66–54 i Universiaden i Peking.

Henrik Nilsson och Marcus Oskarsson som till slut fick sin VM-medalj i K2:an, på ”fel” distans, 500 meter.

–Det man känner så här direkt efteråt är framför allt en enorm lättnad att få med sig något hem, sade Henrik Nilsson efter att ha tagit emot bronsmedaljen inför Poznans kanotstadions välfyllda huvudläktare.

Marcus Grönholms bedrövliga säsong med bara fyra inkörda poäng verkar ha bytt riktning. På söndagen vann den regerande rallyvärldsmästaren det finska VM-rallyt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons