Annons

... och Skåne är ett hett distrikt

Åhus Friidrottsklubb hade fyra tjejer med i Götalandsmästerskapen för distriktslag som avgjordes i helgen i Vellinge.
Sport • Publicerad 9 september 2003
Amanda Rohlin, Lisa Andersson , Emma Lagerkvist och Ida Claesson från Åhus Friidrottsklubb var med i Götalandsmästerskapen.BILD: PER ROSENQVIST
Amanda Rohlin, Lisa Andersson , Emma Lagerkvist och Ida Claesson från Åhus Friidrottsklubb var med i Götalandsmästerskapen.BILD: PER ROSENQVISTFoto: 

Tävlingen som rörde 13- och 14-åringar, samlade cirka 800 deltagare, som totalt gjorde 2500 starter. Skåne blev bästa distrikt (440 poäng), en bra bit före tvåan Småland (290 poäng).

– Skånsk friidrott på ungdomssidan håller riktigt hög klass. Konkurrensen är stenhård. Ligger man bland de tio bästa i Skåne, så ligger man också bra till, sett över hela Sverige, säger Åhus FIK:s ungdomstränare Åke Norén. För tre av tjejerna i Åhus FIK (alla i F-13-klassen), var det debut på Götalandsmästerskapen. Helgens tävlingar var deras klart största hittills. SM får man inte delta i förrän vid 15-års ålder.

Annons

Ida Claesson hade otur och drabbades av influensa, lagom till tävlingarna, men gjorde med tanke på förutsättningarna en fullt godkänd insats i sina grenar, tresteg och kula.

Amanda Rohlin kom på trettonde plats i diskus och blev artonde tjej i spjut. För Lisa Andersson blev det en nittonde plats i diskus.

14-åriga Emma Lagerkvist, var med för andra året och slog den här gången personligt rekord: 13:22, i specialgrenen, 100 meter.

Emma Lagerkvists rekordnotering räckte dock inte för att gå vidare från försöken.

Emma Lagerkvist ställde också upp i slägga, där hon kom tia och ingick i Skånes vinnande stafettlag på 12x200 meter.

KFUM Kristianstad hade en hel del framgångar på Götalandsmästerskapet. Johanna Nilsson vann längdhoppstävlingen i Flickor-13, på 5:32. Nilsson blev även trea på 80 meter (10:46) och var med i Skånes vinnande stafettlag. På 80 meter häck, tvingades Johanna dock att bryta.

I samma tävling kom Heidi Svensson tvåa på 9:64 och Sara Edvardsson slutade femma (10:16). Klubbens övriga deltagare var André Kvist och Markus Karlsson. Kvist gick till semifinal på 80 meter, där han dock tvingades att bryta, på grund av en skada. Karlsson slutade fyra på försöken på 100 meter häck.

Jens Brogren

FRIIDROTT ÅHUS
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons