Annons

Oenighet i ridsportförbundet – Ulf Wickbom avgår

Sport • Publicerad 28 augusti 2001

RIDSPORT. De svenska ryttarna har aldrig varit så bra som nu.Men samtidigt som Malin Baryard, Lisen Bratt, Rolf-Göran Bengtsson och Helena Lundbäck skördar stora framgångar så skakas Ridsportförbundet av inre stridigheter. För en dryg vecka sedan avgick generalsekreteraren Peter Torndahl efter bara knappt ett år på posten. Nu hoppar journalisten Ulf Wickbom av styrelsen.

Torndahl lämnade sitt uppdrag på grund av skilda uppfattningar om hur förbundets ekonomi ska skötas, Ulf Wickbom var med och rekryterade Torndahl och lär inte heller vara helt nöjd med förbundets nya sparförslag.

”Ansvariga bör ta konsekvenserna av sina handlingar. Det hävdar jag ofta i min yrkesverksamhet som journalist. Den principen bör därför också gälla mig”, skriver han i ett uttalande.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons