Annons

Öhman fyra i bowling-VM

Sport • Publicerad 12 september 2003

Det var inte oväntat Finland, Sverige och USA som angav tonen. Guldet gick till den finländske vänsterspelaren Mika Luoto, silver till Tim Mack, USA, och bronset togs av Guams Duane Camacho, en av Asiens bästa spelare.

–Jag är nöjd med mitt spel, det var stabilt, inga svackor alls, sade Anders Öhman, som slog 1397 poäng och samlade sina sex serier mellan 214 och 258.

Annons

Av de övriga svenskarna gjorde 21-årige\~Robert Andersson en löftesrik VM-debut, han noterade 1329 och slutade på elfte plats. Bara en poäng sämre var Tomas Leandersson, som också gjorde ett gott intryck och säkert kommer att bli att räkna med när de individuella medaljerna ska delas ut i nästa vecka.

Nästa uppgift för herrlaget blir tvåmannalaget som avgörs på lördag. Laguttagningen visar att titelförsvarande Patrick Backe och Martin Blixt ska spela ihop och försöka försvara guldet från Abu Dhabi 1999. De kommer bland annat att utmanas av lagkompisarna Anders Öhman/Tomas Leandersson.

De svenska damerna inleder sitt VM-spel\på fredagen med singeldistansen. (TT)

BOWLING KRISTIANSTAD
BOWLING
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons