Öhman tog bowlingguld

Sport • Publicerad 25 juni 2001

BOWLING

Anders ”Linus” Öhman blev på lördagen individuell europamästare i bowling. Det var höjdpunkten på en sensationell comeback på internationell toppnivå av den 32-årige Umeåspelaren. I den högdramatiska finalen vann Öhman över belgaren Gery Verbrüggen med 406–394.

–Min största framgång och jag har verkligen fått kämpa för den. Det har blivit tre andraplatser tidigare under säsongen, sade ”Linus”, som denna gång hade turen på sin sida i avgörandets stund.

Finalen blev en rysare där de båda spelarna växlade i ledningen efter nästan varje slag. När Öhman äntligen såg ut att ha kopplat ett segergrepp gjorde han ett misstag i nionde rutan av slutserien och initiativet gled i stället över till Verbrüggen. Men när belgaren skulle avgöra i sin slutruta lämnade han kvar de båda ytterkäglorna 7 och 10, alla bowlares mardröm. Öhman kunde sedan gå upp och säkra guldet, han behövde slå ner nio käglor på två slag, men slog en strike direkt och saken var klar.

Verbrüggen, som blev VM-tvåa 1999, fick åter nöja sig med andraplatsen.

–Jag har haft nytta av att spela fem stegfinaler det senaste året. Nu höll jag mig lugn även när det tog emot lite i finalen, sade Anders ”Linus” Öhman.

TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.