Olli Jokinen sågar Ukraina

I söndags pressade de Tre Kronor. På måndagen ställdes Ukraina mot Finland – och sågades av stjärnan Olli Jokinen. "Jag har ingen respekt för deras sätt att spela ishockey", säger han efter den finländska 4–1-segern.
Sport • Publicerad 3 maj 2005

Jokinen är kritisk både till domaren Richard Schütz och till Ukrainas vårdslösa spel. Totalt drabbades ukrainarna av 18 utvisningsminuter – vilket inte är uppseendeväckande mycket.

Men enligt Olli borde det ha varit mer.

– Om domaren hade dömt som han skulle så hade vi fått spela i numerärt överläge i 60 minuter.

– Det här var ingen hockeymatch. Det var en "slashing competition". Precis som mot Tre Kronor i söndags hade Ukraina insett att en tät defensiv är nyckeln om de ska kunna rubba någon av de hockeymässigt större nationerna.

Så Ukraina spelade tufft. Ofta på gränsen, ibland över och förbi. Olli Jokinen talar i hårdare ordalag. När en ukrainsk journalist kommer fram och frågar om han tycker att det ukrainska laget har utvecklats sedan förra året säger han:

– Jag tycker ingenting. Annat än att de spelar en smutsig hockey. Och så är det varje gång – jag gör mitt åttonde VM och varje gång vi möter lag som Ukraina och Kazakstan så är det samma sak. (TT)

Jakob Sillén

ISHOCKEY INNSBRUCK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.