Olofsson: Känns som en vinst

Han sågs och han segrade… nästan. Nej, det blev ingen seger för Claes Olofsson i Nosaby-comebacken. Men – de 2–2 mot Älmeboda/Linneryd kändes ändå som – just det, en seger.
Sport • Publicerad 10 maj 2008
Claes Olofsson var tillbaka i Nosaby. BILD: ANNICA Jönsson
Claes Olofsson var tillbaka i Nosaby. BILD: ANNICA JönssonFoto: 

– Ja, med tanke på att vi åkte på en straff och en utvisning efter bara tolv minuter känns det här som en vinst, sa Claes direkt efter matchen.

Med Claes Olofsson, tillfälligt utlånad av Mjällby, fick Nosaby tillbaka segervinden, eller i varje fall spelglädjen.

Okay, första halvleken vill nog Nosabygrabbarna helst glömma.

Inga uppspel, inga djupledsbollar, ingen attack. Ingenting.

Men när Fredrik "Fidde" Persson smällde in en frispark tre minuter in på andra halvlek fick hemmagrabbarna vittring på poängen, och sedan stod de inte att hejda. En man kort manglade de mer eller mindre smålänningarna sista 45. Gästerna blev tröttare och tröttare, Anders Svahns pågar bara piggare och piggare för varje minut som gick.

Stundtals var det spel mot ett mål. Daniel Kristic kastade sig fram, men nicken gick över, Kristofer Vardström, sopren i "slottet", sköt över på volley.

Men tecknen att det ändå skulle komma ett mål var lika tydliga som en skylt i Älmebodakassen med texten: "nu blir det mål".

Och målet kom, sex minuter före full tid. Daniel Brynolf lyfte in en hörna från vänster. Bollen seglade över hela klungan av spelare. Men vid bortre stolpen stod Rickard Persson som vanligt parkerad och kunde enkelt nicka bollen i mål, från ett par meters håll. För övrigt en kopia av "Rilles" segermål mot Älmhult borta förra säsongen.

För en vecka sedan grät (nåja nästan) Anders Svahn över 2–2 mot Saxemara, minns förargliga baklängesmålet på stopptid.

Nu jublade Nosabytränaren över 2–2 mot Älmeboda/Linneryd.

– Klart att det var en skön poäng, med tanke på förutsättningarna. Men vi skulle haft alla tre pinnarna, tycker vi var bättre än dom.

– Men kanske var detta vändpunkten?Leif Westerhede 

Leif Westerhede
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.