Omdiskuterad straff – blev Wäs stora lycka

Wä tog sin första hemmaseger för säsongen och tre välbehövliga poäng genom att straffa Lönsboda på Wä IP.
Sport • Publicerad 12 maj 2003

Matchen bjöd på få målchanser, tillknäppt spel och mycket kamp. Wä hade ett visst grepp om första halvlek och bortalaget var ofta tillbakapressat men stack upp emellanåt. Wä försökte komma runt på kanterna med inlägg mot anfallarna som följd.

Inläggen tog dock Lönsbodas försvar hand om ganska komfortabelt. Lönsbodas anfallsspel var mer rakt på mål men man lyckades aldrig bräcka försvaret i Wä, som för dagen var väldigt solitt. När alla väntar på att första halvlek ska blåsas av blåser domaren.för straff.

Wäs Rasim Husaj sticker på en djupledsboll men får bollen för långt ifrån sig och burväktaren i Lönsboda, John-John Johnsson, kolliderar med Rasim Husaj som faller. Domaren tvekar inte och pekar på straffpunkten. Denna händelse infaller i den sjätte (!) tilläggsminuten. Hemmalagets Pontus Olsson gör inget misstag, kort ansats och en välplacerad, hårt slagen straff betyder 1–0 till Wä.

– Horribelt! tycker Lönsbodas tränare, Anders Niklasson, om straffsituationen.

– Jag förstår inte var domaren hittar straffen. Och var får han alla tilläggsminuter ifrån? Han avgör matchen, säger Anders Niklasson, märkbart irriterad.

Tränaren i Wä, Kenth Nilsson, delar till viss del sin kollegas synpunkter.

– Visst är straffen billig men vi har en ny straffsituation i andra halvlek som domaren släpper. Det känns lite som kompensation, menar Kenth Nilsson. Lönsboda fortsätter att kämpa efter paus men kommer ingen vart.

Wä är närmare 2–0 än Lönsboda är en kvittering. Kenth Nilsson har sin analys klar.

– Det är ingen bra match, vi spelar lite stirrigt i första och efter paus är det ställningskrig. Men vi gör en bra arbetsinsats och vinner matchen.

Även Anders Niklasson är nöjd med sitt lags insats men tillägger.

– Vi blir bestulna på en poäng.

Filip Lundstedt

Matchfakta

Wä–Lönsboda 1–0 (1–0)

Målet:1–0 (45) Pontus Olsson (straff).

Domare:Stefan Karlsson, Lund.

Publik:75.

FOTBOLL WÄ
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.