Annons

Onigbinde förklarar VM-fiaskot med att han var motarbetad

Sport • Publicerad 25 juni 2002

FOTBOLL. Nigerias förbundskapten Adegboye Onigbinde förklarar delvis den skrala VM-insatsen med att en grupp spelare motarbetade honom.

– Jag upptäckte att mina instruktioner inte åtföljdes när några av de äldre spelarna sade till de yngre att inte bry sig om dem, sade Onigbinde till en nigeriansk radiokanal.

Annons

Onigbinde pekade ut mittbacken Taribo West som ledare bakom konspirationen mot honom.

– Han hade dåligt inflytande på de yngre spelarna. Det var en överraskning för oss att Taribo valde att underminera oss under VM. Vi tog honom till slutspelet för att han skulle leda spelarna. Men vi upptäckte efteråt att han sade till spelarna att spela hans spel och inte det vi hade sagt åt dem.

– Det var olyckligt att han, sedan vi åkt ut, kallade andra spelare för ”skräp”. Det förbryllar oss därför att de så kallade ”skräpspelarna” fick oavgjort mot England medan Nigeria förlorade de andra två matcherna när vi hade ”superstjärnan” Taribo i laget, sade Onigbinde syrligt.

Taribo West har sagt nej till vidare landslagsspel och uppmanat Onigbinde att gå några tränarkurser. TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons