Annons

Ordföranden och lagledaren följde matchen från sjuksängen

HANDBOLL IFK Kristianstad åkte på en rejäl smäll i Anderstorp. Ordföranden Ingvar Edvardsson och lagledaren Ingvar Widell följde matchen från sjuksängen på Centralsjukhuset i Kristianstad. Med avslitna hälsenor får de ha högerfoten i gips i nio veckor.
Sport • Publicerad 19 mars 2001
Det är inte bara IFK Kristianstads spel som går på kryckor, utan även lagledaren Ingvar Widell och ordföranden Ingvar Edvardsson. Både fick hälsenorna avslitna i helgens mjukhandbollsturnering i Idrottshallen.
Det är inte bara IFK Kristianstads spel som går på kryckor, utan även lagledaren Ingvar Widell och ordföranden Ingvar Edvardsson. Både fick hälsenorna avslitna i helgens mjukhandbollsturnering i Idrottshallen.Foto: På kryckor.
Följde matchen via radion. Rapporterna från Anderstorp var inget som piggade upp IFK-ledarna.
Följde matchen via radion. Rapporterna från Anderstorp var inget som piggade upp IFK-ledarna.Foto: 

–Man vet inte om man ska skratta eller gråta, säger Ingvar Edvardsson.

Det var under lördagens mjukhandbollsturnering för företag som olyckan var framme.

Annons

Ingvar Edvardsson var frontfigur i Socialdemokraterna och Ingvar Widell skulle hålla ihop Polisens försvar.

Det höll i två matcher, sen var olyckan framme.

Ingvar Widell var först att drabbas.

–Vi förlorade första matchen mot Team Sportia med uddamålet och i den andra matchen mötte vi Rix-FM i Bollhallen. Allt kändes helt okej, men sen bara föll jag ihop. Någon sa att jag blivit trampad på foten, men jag kommer inte ihåg någonting. Benet bara vek sig, säger Ingvar. Med foten hårt lindad åkte Ingvar till CSK. Där konstaterade läkaren snabbt att hälsenan var av och att det var operation som gällde.

–Det dröjde ungefär en halvtimme, sen kom han tillbaka och hade en hälsning med sig. Det är ju alltid roligt att det var någon som tänkte på en, säger Ingvar.

Men hälsningen var inte den han hade trott.

Den kom från salen bredvid.

Där låg Ingvar Edvardsson... med avsliten hälsena.

–Det var ofattbart. Jag trodde läkaren drev med mig, men det gjorde han ju inte, skrattar Widell.

Det var i matchen mot Bladetsporten som Ingvar Edvardsson fick kasta in handduken. Helt plötsligt så föll IFK-ordförande bara ihop.

Annons

–Det small till rejält och jag befarade direkt att det var något allvarligt, säger Edvardsson och väl på plats på CSK så blev det operation direkt.

När de väl lämnat operationsbordet så hamnade de på samma sal på avdelning 83. Räkna med att det snackades handboll hela natten.

–Vi har dragit upp riktlinjerna för framtiden och det ser bra ut, skrattar Widell.

–Men vi har också haft rejält ont båda två... Sent igår kväll fick de lämna sjukhuset och nu väntar nio veckor i gips.

–Det känns inte alls kul. Jag hade lovat Niclas att vi skulle cykla Vättern Runt i sommar, men det kan jag glömma nu, säger Widell.

–Men doktorn lovade att vi inte ska behöva ställa in vår semestertripp till Turkiet i maj. Han skulle visst sätta på ett lättare gips redan efter tre veckor. Innan avresan till Anderstorp så var mittsexan Joachim Stenbäcken och tränaren Uffe Larsson uppe hos Edvardsson och Widell med blommor och helgens travvinst.

–Det var ju lite uppiggande och det sista de lovade innan de stack var att de skulle kämpa för oss, säger Ingvar Widell.

–Men det glömde dom nog ganska snabbt...

Matchen var över efter 15 minuter och det var inga roliga rapporter som IFK-ledarna fick genom radion.

–Det verkar ha varit riktigt dåligt. Jag vet inte varför vi klappar igenom så, suckar Widell, som räknar med att vara tillbaka på bänken redan på onsdag i ödesmatchen mot Karlshamn.

–Vilka som blir mina uppgifter vet jag inte, men jag hoppas att Uffe vill ha mig där, säger Ingvar.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons