Örebro nära semifinal – vann borta mot Timrå

Örebro har kopplat ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Timrå efter att ha vunnit med 4–2 på bortais.
Man leder nu med 3–1 i matcher och har således matchpuck inför lördagens drabbning hemma i Närke.
Ishockey • Publicerad 23 mars 2023
Marcus Hardegård gjorde ett av målen när Örebro slog hans förra klubb Timrå med 4–2. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

5 800 personer var på plats i den kokande arenan i Medelpad. Tyvärr för hemmalaget gav det inte Timrå den boost man kanske hade behövt.

Det var i stället Örebro som tog ledningen genom Oliver Eklund i den första perioden, fint förarbetad av Christopher Mastomäki.

Därefter skulle släkten återigen visa sig vara värst. Marcus Hardegård satte 2–0 mot sin förra klubb med ett stenhårt slagskott, direkt efter vunnen tekning. Det var Hardegårds tredje mål i kvartsfinalserien.

Timrå skulle dock finna en reducering innan perioden var färdigspelad när Anton Lander hittade in till Sebastian Hartmann efter spel i power play.

"Inget jävla sportcasino"

– Vi ger dem mycket gratis. Jag själv torskar två tekningar som det blir skott och mål på. De jobbar inte så hårt för att få det målet så det är lite onödigt av oss för det var inte första gången heller, säger Anton Lander i C More:s sändning.

När Lander får frågan om Timrås vidare möjligheter i serien ilsknar han till.

– Det är väl inget jävla sportcasino? Det är först till fyra matcher oavsett, så de jävla procenten spelar väl ingen roll, fräser Lander och kastar av sig hörlurarna.

Den spelformen skulle komma att även gynna bortalaget när mellanakten blåstes i gång.

Först satte Linus Öberg 3–1 på en retur. Det var mål för tredje matchen i följd för Öberg.

Därefter utökade Philip Holm till 4–1 efter ett stiligt dragskott, även det i numerärt överläge.

Magnus Pääjärvi fick in en reducering till 2–4, vilket tände hemmapublikens hopp inför avslutningen.

Missade straff

Men den tredje och sista perioden skulle inte bli någon målfest. Trots att Timrå vräkte allt framåt, fick en straff och plockade ut målvakten mot slutet blev det inga fler mål.

– Grymt jobb av alla där ute. De täcker grymt mycket skott och det ger mig energi. Det är kul att vi kan använda den bra defensiven för att skapa mycket framåt, säger Örebromålvakten Jonas Arntzen.

Det ser därmed mörkt ut för Timrås hopp om vidare slutspelshockey. Lagen möts igen på lördag eftermiddag, den här gången i Örebro.