Annons

Örning ny ordförande i golfförbundet

Sport • Publicerad 9 april 2001

GOLF. En folkrörelsemänniska som själv startat klubb och fyllt bunkrar med sand. Ungefär så vill han beskriva sig själv, Svenska golfförbundets nye ordförande Christer Örning.

–Jag vill tacka alla, demokratin och Ulf, sade en påtagligt skakad Örning sedan han med röstsiffrorna 43–32 stoppat Ulf Laurin från att fullborda ett decennium vid rodret.

Annons

Personliga påhopp, trakasserier och besynnerliga kovändningar. Striden om ordförandeklubban i Svenska golfförbundet kan närmast liknas vid intrigerna i de såpor som i våra dagar dominerar tv-tablåerna världen över.

När gong-gongen på lördagen ljöd för sista gången i denna bittra fight stod utmanaren som segrare med röstsiffrorna 43–32.

Mästaren tog nederlaget med fattning, men kunde inte låta bli att skicka i väg en sista slagserie i riktning fiendeland.

–Det är ovärdigt vårt förbund att saker och ting ska skötas på detta sättet, sade Ulf Laurin.

Christer Örning vill ogärna presentera någon programförklaring och han blir svart i synen när någon undrar om han kan tänkas bli långvarig på posten som ordförande i golfförbundet.

–Det har gått en timme sedan jag blev vald, fräser Örning.

Mellan raderna kan man dock utläsa att han har för avsikt att demokratisera golfsporten.

Och att vinna samtliga distrikts förtroende.

–Det ska jag göra genom att göra ett bra jobb, säger Christer Örning.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons