GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

OS-femmilen kortas – blir tremil

Skidor • Publicerad 19 februari 2022
William Poromaa och de andra svenskarna får köra bara tre mil i det avslutande skidloppet i OS.
William Poromaa och de andra svenskarna får köra bara tre mil i det avslutande skidloppet i OS.Foto: Henrik Montgomery/TT

OS-arrangören kortar herrarnas avslutande skidlopp från 50 kilometer till 30 kilometer. Detta på grund av sträng kyla och hård vind. Loppet flyttas också fram en timme och startar klockan 8.00 svensk tid.

Beskedet kom med bara en timme kvar till den planerade starten. Då var det 16 minusgrader på tävlingsarenan i Zhangjiakou.

Förhoppningen är att vinden ska ha avtagit något till dess.

Beslutet tas för åkarnas säkerhet, uppger arrangören, så att de slipper vistas utomhus i den stränga kylan längre än nödvändigt.

Svenskarna som ska köra loppet är William Poromaa, Calle Halfvarsson, Jens Burman och Leo Johansson.

Enligt Internationella skidförbundet kan det även blir förändringar av damernas 30 kilometer, som ska avgöras på söndagen, på grund av den kylan och vinden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.