Annons

OS-målvakten gör comeback efter barnafödande

Ishockey • Publicerad 16 april 2021
Minatsu Murase, till höger, här med klubb- och landslagskompisen Emmy Alasalmi, gör comeback i AIK efter barnafödande. Arkivbild.
Minatsu Murase, till höger, här med klubb- och landslagskompisen Emmy Alasalmi, gör comeback i AIK efter barnafödande. Arkivbild.Foto: Sören Andersson / TT

OS-målvakten Minatsu Murase gör comeback efter barnafödande. Hon kommer nästa säsong att spela för sin gamla klubb AIK i damhockeyligan SDHL.

"Det känns jätteroligt. Jag var så klart tvungen att tänka över mitt beslut eftersom vi har två barn, men jag har ju velat komma tillbaka till AIK för det är här jag känner mig hemma", säger hon till AIK:s webbplats.

Annons

Minatsu Murase har inte spelat den gångna säsongen på grund av barnafödande, och spenderade halva 2019-20 i Luleå. Men när hockeyspelande sambon Robin Kovacs bytte Luleå mot Örebro mitt under säsongen lämnade även Murase, 25.

Minatsu Murase har gjort 36 landskamper i Damkronorna och spelade i OS 2018. Kontraktet med AIK gäller för en säsong.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons