Annons

Osannolik vändning av Malmö

ISHOCKEY Det är vändningen som hela hockeysverige talar om. Hur Malmö gick från underläge 2–4 till seger med 6–4 i sista perioden mot Färjestad i den andra SM-semifinalen.
Sport • Publicerad 19 mars 2001
. Henrik Malmström (nr 9) gjorde två mål när Malmö gick från underläge 2–4 till seger med 6–4 i sista perioden mot Färjestad i den andra SM-semifinalen.Bild: SCANPIX
. Henrik Malmström (nr 9) gjorde två mål när Malmö gick från underläge 2–4 till seger med 6–4 i sista perioden mot Färjestad i den andra SM-semifinalen.Bild: SCANPIXFoto: Vilken vändning

–Vi ger aldrig upp. I dag fick vi betalt för det, sade Malmömålvakten Andreas Hadelöv.

Eftersom Färjestad i torsdags tog hem första ronden i Malmö spelade skåningarna med kniven på strupen. Inledningsvis var det ändå Färjestad som förde matchen.

Annons

1–0-målet går till historien som ett av de märkligaste någonsin i Färjestads Ishall. Johan Tornberg tog helt oattackerad en lov framför Andreas Hadelöv i Malmömålet. Men när Tornberg vände upp i banan försvann pucken in bakom Hadelöv.

–Vad ska man säga? Det är bara att skratta åt eländet, sade Johan Tornberg. Färjestad fortsatte offensiven. Malmös tröga defensiv hade liksom i torsdags svårt att hänga med. Det dröjde till hemmalaget gjorde 3–0 i mellanperioden innan gästerna vaknade.

–När vi gjorde 2

–4 i slutet av andra kändes det som vi var ordentligt på gång, sade Malmötränaren Niklas Wikegård.

När så Malmö kröp än närmare tidigt i sista började hemmadefensiven svikta för att sedan rasa ihop fullständigt.

Rutinerade spelare som Thomas Rhodin och Radek Hamr gav bort pucken i egen zon. Malmö tackade med att sätta tre puckar på mindre än två minuter.

Det som efter två perioder tycktes bli en enkel resa till SM-final för Färjestad är nu plötsligt en öppen affär.

–Jag tycker fortfarande Färjestad är jättefavoriter, sade Hadelöv. Malmö ska tacka storspelande Hadelöv för att matchen inte var avgjord efter två perioder. Han visade vid ett flertal tillfällen varför han är SM-slutspelets bästa målvakt.

En annan Malmöspelare som gjorde bra ifrån sig var backen Johan Tornberg, den pinsamma fadäsen till trots. Även Tornberg menar att det fortfarande är fördel Färjestad.

–FBK är Sveriges bästa lag när de får ytor. Vi måste försöka störa dom högt upp i banan så de inte får upp farten.

Annons

Det lyckades Malmö bra med i gårdagens tredje period. Det krävs nog att skåningarna gör det från första nedsläpp på tisdag. I Färjestad gjorde 21-årige Christian Berglund en stormatch. Snabbe och starke Berglund trivs bra mot tröga Malmöbackar.

–Nu får vi lägga det här bakom oss. Det är en ny match på tisdag och vi har redan börjat ladda, sade Gunnar Johansson.n

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons