Annons

Osby A&BK vägde för lätt

BROTTNING OSBY. Osby förlorade hemmamatchen mot topplaget Klippan med klara 9–25. – Det är bara att konstatera att vi inte kan ge de bästa lagen i serien en riktig match, säger Osbytränaren Ulf Ottosson efter ett nytt nederlag i division I.
Sport • Publicerad 13 oktober 2001

– Vi har fått ett par avhopp från truppen och har inte styrka nog i de lättaste klasserna...

Hela lagmatchen var – i vanlig ordning numera – avgjord i stort sett redan efter tre matcher. Och som vanligt började Osbygrabbarna komma med i matcherna efter dessa inledande uppgörelserna.

Annons

David Lind visar än en gång att han är på väg bli mycket bra. Snabbt fick han sin motståndare i bänk och via rullningar och lyft var det hela över efter dryga två minuter.

Ändå var det Daniel Vendel som blev kvällens hemmabrottare. Segern mot Fredrik Bengtsson var knapp, men det var Daniel som förde matchen från start. 0-1 efter fem minuter gav kopplingsavgörande där Klippanbrottaren fick börja, men tappade greppet och det var 1-1. När det sedan i förlängningen blev Daniel som skulle koppla fick motståndaren poängen, men där Daniel Vendel fick 2-2 via en aktivitetspoäng.

Och när så Daniel drog ner en helt slutkörd motståndare innebar det segern i matchen då endast 25 sekunder återstod.

Sebastien Nilsson, som tog poäng, och Henrik Pettersson ska ha eloge för friska tag. De ville verkligen brottas. n

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons