Osby drog längsta strået i kommunderbyt

Sport • Publicerad 5 maj 2007

Treby IF och IFK Osby är två grannklubbar med stora problem. IFK Osby var minst dåligt och vann gårdagens derby.

– Vi hade inget kommunderby ifjol. Nu när vi har det igen så blir det så här. Det är klart att man är besviken, suckar Trebys tränare, Tomas Eklund.

Osby och Treby har båda tappat mängder av spelare inför denna säsong. Man är inne i en generationsväxling och trupperna har i båda fallen en mycket låg snittålder. Frågan är vilken av klubbarna som har bäst chanser att klara sig kvar.

– Det var skönt att vi fick det att lossna idag. Vi gav oss f-n på att det skulle bli seger idag, säger Reimer.

Det var Treby som började matchen bäst och Marcus Persson såg till att ge hemmalaget ledningen efter tre minuters spel.

Och efter dryga halvtimmen kunde Osby mycket riktigt kvittera. Jasmine Ismalovic lurade skjortan av sin bevakare och spelade in i mitten till en fristående Daniel Berggren som satte foten till.

I andra halvleken var det åter Treby som inledde bäst. Laget skapade också ett par rena frilägen som borde ha gett resultat. Treby skapade de flesta chanserna, men Osby hade det bästa spelet. 1– 2-målet kom till sedan bollen hoppat över foten på en försvarare. 1– 3 uppstod efter ett märkligt missförstånd i de bakre leden i Treby. I båda fallen var Tobias Reimer sist på bollen.

– Bollen studsade vår väg idag, ler 16-åringen innan han tar sig in till lagkompisarna för att fira derbysegern på Lindvallen.

Jens Brogren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.