Annons

Osby förlorade seriefinalen

ISHOCKEY Osby IK har inte förlorat mot Karlskrona på hela säsongen. Men när det var dags för en liten seriefinal i Vämö–hallen, ja då blev det inget i poängväg. Hemmalaget vann med 4–2 (2–0,0–0,2–2) sedan skånelaget gjort årets sämsta match.
Sport • Publicerad 29 januari 2001

– Visst hade en vinst suttit bra och vi hade fixat en placering över mittstrecket, menade Osbytränaren Peter Andersson.

– Men nu var inställningen minst sagt bedrövlig i laget, och då vinner man inga matcher. Men serien är inte slut ännu, och sämst fyra skall vi vara när det hela är över.

Annons

De två första perioderna var från Osbys sida minst sagt dåliga. Så även om Karlskrona inte övertygade helt så var deras 2–0 i första perioden inte mycket att säga om. Det var notoriske målgöraren i laget, ryssen Vailij Vasilenko, som stod för båda målen. Andra perioden blev den första lik, även om målen nu helt uteblev.

Peter Andersson hade en liten trupp att spela med från start. Både Roger Svensson,

backveteranen, och Fredrik Nilsson saknades, vilket ledde till att Osbytruppen bestod av endast 13 spelare. Och då blir det jobbigt.

– Ändå var det i slutperioden som vi var bäst, menade Peter Andersson.

– När vi gått från 3–0 till 3–2 kunde det lika gärna blivit en kvittering. men det kanske inte hade varit riktigt rättvist då Karlskrona var det klart bättre laget, erkänner Osbytränaren. Sedan hemmalaget gjort 3–0 reducerade Tommy Steiner till 3–1 och Markus Olsson till 3–2. Då var det dags plocka ut målvakten för OIK. Inte helt oväntat satt då nästa mål i OIK:s kasse, 15 sekunder före slutsignalen.

matchfakta

Karlskrona IK – Osby IK 4–2 (2–0,0–0,2–2)

Första perioden: 1–0 Vasilji Vasilenko, 2–0 Vasilji Vasilenko.

Tredje perioden: 3–0 Fredrik Frisell, 3–1 Tommy Steiner (Magnus Lindstedt/Niklas Nilsson), 3–2 Markus Olsson (Stefan Lööw), 4–2 Fredrik Claesson.

Skott: 33–30 (13–12,13–9,7–9)

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons