Osby förnedrade Sölvesborg – igen

ISHOCKEY I Sölvesborg vann Osby med 20–1. I returen väntade en ny förnedring. Osby vann med 15–2 i Osby ishall, och bättrade därmed på sin målskillnad med ytterligare 13 mål.
Sport • Publicerad 26 november 2001

– Givetvis skönt med en ordentlig seger igen. Men så underhållande blir det ju inte ändå för efterhand tappade hela matchen spelet. För nog var väl gästerna extra dåliga i dag?, påpekade Osbytränaren Jari Laakkonen.

Sölvesborg hade allt för lite folk i spel, och kunde inte ge OIK någon som helst match. Även om 15 mål låter mycket– och är det– så var en skrälldus ytterligare på gång. Med lite bättre inställt sikte av hemmaspelarna hade en rekordsiffra noterats.

Målen fördelades jämnt mellan hemmafemmorna, med Christoffer Åström och Kristoffer Skarp som tremålsskyttar.

Vilket också Olof Ahlberg hade chansen till då han fick möjligheten på en straff sedan Ola Johansson gjorts ner. Men den chansen missades.

TV–puckaren 15–årige Magnus Åkerlund fick göra A–lagsdebut i den sista perioden. Nu fick han en olycklig debut – efter 23 sekunder kom första baklängesmålet. Dock utan Magnus förskyllan.

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.