Annons

Osby snuvade Åhus på poäng

FOTBOLL OSBY. Det hårdnar till i fyran. Där nu Osby nu var tvingade plocka poäng från Åhus för att finnas med i toppstriden. Gjorde så också i en i andra halvlek allt mer spännande match. 2–1 blev det nu till hemmalaget som hade ledning i paus med 2–0 efter en klart dominerande halvlek. Awet Estefanos blev matchvinnare med båda Osbymålen.
Sport • Publicerad 11 juni 2002

– Ja ,det var inte bra i den första halvleken, höll också hustränaren Kent Nilsson med om. Den var helt enkelt för bedrövlig och jag kände inte igen grabbarna alls. Vi gav ju bort matchen där. Någon som helst markering fanns ju inte. Ja var fanns markeringen när Awet Estefanos nickade in Per Sahlins frispark efter 27 minuter eller när Osby kanoniär Mattias Nilsson frestade Markus Johansson med ett par ordentliga skott de första 20 minuterna? – Ja det var ju Osby som skapade tillbuden. menade Kent Nilsson. 2–0 i 36: e minuten var ett praktskott från nästan 30 meter. Där Awet fick drömträff när bollen borrade sig in i krysset. – Även om vi enats om att försöka hålla spelet uppe som i första halvlek fick vi en jobbig andra halvlek menade Osbytränaren Krister Renemark. För trots att Åhus nu hela tiden försökte pressa tillbaka oss tappade vi inte spelet. – Vi var nu betydligt aggressivare i andra halvlek men tyvärr räckte det inte till utdelning, menade Kent Nilsson. Knappa kvarten hade runnit undan när Åhus fick det viktiga reduceringsmålet. Det var Andreas Persson som styrde in inlägget från höger av Roger Eriksson. Sedan tryckte Åhus på frenetiskt utan att få ut mer än ett stort antal hörnor. De riktigt ordentliga tillbuden hade faktiskt Osby genom Awet Estefanos och Mattias Nilsson. Och nog fick Markus Johansson i Åhusmålet göra betydligt svårare ingripande än Osbykeepern Ola Svensson. Som dock höll rent. Men visst hade Åhus poängchanser. Det allra sista och bästa hade Roger Eriksson som kom fel och styrde ett friläge utanför. Två jämna lag där målvakten Markus Johansson höll Åhus kvar i matchen i första halvlek och där inte minst David Kroon och Mikael Pettersson höll rent i andra halvlek hos ett kämpande men också spelande hemmalag. MATCHFAKTA IFK Osby–Åhus HBK 2–1 (2–0)Målen:1–0 (27) Awet Estefanos. 2–0 (36) Awet Estefanos. 2–1 (59) Andreas Persson. Domare:Jörgen Persson, Kristianstad

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons