Annons

Osbyförlust i slutminuten

n ISHOCKEY Ett skadedrabbat Osby IK orkade inte vinna sin fjärde raka bortamatch när det var dags möta Eagels Hockey i Tingsryd. 5–3 blev det nu till hemmalaget efteren rakt igenom jämn match. Sekunden före slut gjorde hemmlaget vinstmålet i tom kasse.
Sport • Publicerad 22 januari 2001

–Med endast14 spelare tillgängliga blev det jobbigt menade Peter Andersson, Osbytränaren. Men ändå borde vi haft poäng då vi pressade hemmalaget hårt stora delar av matchen. Även om jag måste tillstå att Eagels var det bästa laget vi mött hitills, i serien.

Osby fick en smakstart. Direkt efter vunnen tekning gjorde nämligen Fredrik Pettersson 0–1 redan efter 3 (tre) sekunder. Hur det nu är möjligt. Men det står så i matchprotokollet.

Annons

Men hemmalaget han med att göra två mål i första perioden, Först 1–1 i powerplay och sedan 2–1 i spel fyra mot fyra. Båda målen efter ordentliga markeringsmissar i skånelaget. I andra perioden avgjorde så hemmalaget matchen med två mål och gick till 4–1.

Men när Osby sedan reducerade till 4–2 genom Niklas Nilsson i spel fem mot tre. Tändes hoppet för Osby IK, inte minst sedan Tommy Steiner gjorde 4-–3.

–Sedan blev det verkligen match igen menade Peter Andersson. Tre stolpträffar och tre öppna lägen för oss borde gett utdelning. Och allra minst en poängtycker jag att vi var värda. Men vi har väldigt oflyt för tillfället. Skottövertagen match efter match borde gett fler mål.

Osby vann skotten med 31–19 Hemmlaget fick det sista målet i tom bur när sekunden återstod.

–Nu fick våra backar Tomas Persson och Magnus Lindstedt spela dubbelt. Inte minst Magnus börjar bli lite sliten. Lagen i denna serie spelar en lite tuffare ishockey. Det passar vårt lag ganska illa eftersom vi har ett ganska ungt lag där nästan halva laget är juniorer.n

matchfakta

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons