Oscar Olsson vänder hem till KIK igen

Efter två år i MIF:s juniorlag är ishockeytalangen Oscar Olsson tillbaka i Kristianstad. Målsättningen: Att kriga till sig en plats i KIK:s A-trupp.
Sport • Publicerad 22 maj 2007

– Det ska bli roligt att komma hem till KIK, deras satsning känns väldigt lockande. Jag tror och hoppas att jag kan ta en plats i truppen. Det gäller att ha rätt inställning och jobba hårt, säger 20-åringen, som får chansen i ett så kallat try out-kontrakt.

Oscar Olsson spelade i Kristianstads IK fram till 2005. Säsongen när KIK gick upp från division II till hockeyettan innebar Oscars debut i A-lagssammanhang – och på våren efter avancemanget valde den unge talangen att flytta till Malmö och spela med Malmös J20-lag.

– Det har varit väldigt lärorikt, jag tycker själv att jag utvecklats mycket under de här åren. Det går inte att jämföra organisationen i en storklubb som Malmö med någon av klubbarna här omkring, allting är så mycket proffsigare organiserat. Jag är glad att jag tog chansen, de två åren i Malmö ångrar jag definitivt inte, säger Oscar.

KIK:s sportchef Joakim Johansson håller med:

– Det är en bra utbildning Oscar har fått. Det är ju ett elitlag han spelat i de senaste två säsongerna, och vi är glada över att han väljer att komma hem till Kristianstad. Sedan har Oscar haft lite otur med skador, men vi hoppas han kan visa att han platsar i A-truppen. Den gångna säsongen i Malmö var den reslige forwarden skadedrabbad. Efter en axeloperation i februari är 20-åringen nu friskförklarad, och sugen på att dra igång försäsongsträningen med KIK.

– Jag kommer att flytta tillbaka till Kristianstad i juli, fram till dess pendlar jag med de andra Malmöspelarna, Jonas Håkansson och Niklas Holm, till träningarna i Kristianstad, säger Oscar.

Konkurrensen är tuff i KIK. Kommer du att ta en plats tror du?

– Det tror och hoppas jag. Och konkurrens är bara bra, i en miljö med många bra spelare utvecklas man själv bättre, säger Oscar.

Oscar Olsson är jämnårig med Adrian Ekström, som i fjol fick sitt stora genombrott i KIK:s A-trupp. De båda talangerna följdes åt under ungdoms- och junioråren, exempelvis valde duon att spela ett par säsonger med Tyringe som juniorer.

– Vi spelade ihop ända tills jag flyttade till Malmö, säger Olsson.

Och nu är ni tillbaka?

– Ha ha, ja nu kommer vi för att ta över vår generation, skrattar Oscar.

Oscar Olsson kommer att träna och spela med KIK fram till den 15 september. Därefter ska det ske en utvärdering om Olsson ska få en plats i nästa säsongs A-trupp.

Cecilia Isberg

Oscar Olsson

Ålder:20 år.

Längd:1.92.

Vikt:92 kilo.

Född:Kristianstad.

Bor:Malmö.

Familj:Mamma, pappa, syster och flickvän.

Yrke:Jobbar på Biltema på Svågertorp i Malmö.

Aktuell:Återvänder till moderklubben Kristianstads IK för ett try out-kontrakt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.