Annons

ÖSK startar damverksamhet

Fotboll • Publicerad 28 maj 2020

Örebro SK, med sitt herrlag i fotbollsallsvenskan, har beslutat att starta damverksamhet. ÖSK Söders damverksamhet kommer att lyftas in i klubben, meddelar ÖSK efter torsdagens årsmöte.

ÖSK Söders damlag avslutade den förra säsongen på en sjundeplats i division 1 södra Svealand. Även föreningens F17-lag lyfts in i ÖSK Fotboll.

Annons

"Det här är en milstolpe i föreningens historia och ett viktigt steg för klubben. ÖSK Fotboll är en klubb som tydligt står för allas lika värde där alla ska känna sig välkomna i klubbens gemenskap. För oss är det då självklart att vi ska bedriva vår verksamhet på både herr- och damsidan", säger ÖSK:s ordförande Carl Pauly till klubbens sajt.

Exakt hur övertagandet av damverksamheten ska ske är ännu inte klart men ÖSK skriver att ambitionen är att det "ska ske så snabbt som möjligt".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons