Annons

På jakt efter serieledning

Dubbelmatcher mot jumbon Partille. Då ska Kristianstad återigen hamna i förarsätet i allsvenskan. ”Vi har ett lag som kan nå elitserien”, säger högernian Martina Crhova.
Sport • Publicerad 9 januari 2014
VM-spelare. Blickarna är riktade mot tjeckiskan Martina Crhova när Kristianstad tar upp jakten i den allsvenska toppstriden.Foto: Foto: Bosse Nilsson
Lennarth Ebbinge.Foto: 

Hemmamatch i kväll och bortamatch på söndag. Men serieledningen lär inte komma redan då, eftersom de andra lagen i serien inte vilar.

Och det gäller att inte förblindas av Partilles vinstfria svit på tio matcher.

Annons

– Ja, de har tagit poäng både av Skara och Hellton, säger Kristianstad HK:s tränare Lennarth Ebbinge.

Han nämner att det gäller att se upp med motståndarens vänsternia Josefin Strömblad.

– En lång, bra skytt, som gör åtta-tio mål per match, kommenterar Ebbinge och tillägger att västkustlaget ”matchar varje lag”.

Starka hemma

Inte minst ser man det i klubbens hemmafacit. På fem matcher har Partille endast förlorat en match – men i gengäld spelat f-y-r-a oavgjorda.

Men då snackar vi om söndagens match, för i kväll är det Idrottshallen i Kristianstad som gäller.

I hemmalaget är det tjeckiskan Martina Crhova som får flest blickar på sig. Inte minst efter att nyligen ha deltagit i VM.

– Jag tycker inte att det är några problem att blickarna riktas på mig. Det känns helt okej, säger Crhova, som fick sparsamt med speltid på sin landslagsposition (högersexa), förutom mot Australien.

Då gjorde handbollsspelaren åtta mål, flest av alla, när laget vann med 34–10.

– Jag var förvånad att jag fick spela så mycket. Men vår förbundskapten ville väl vila nyckelspelarna. Men jag var bara glad över att få vara med i mitt första VM någonsin.

Annons

– Sedan var det förstås lite tufft att förlora med tio bollar mot Norge i åttondelsfinalen.

Hur känner du inför dagens match då?

– Jag hoppas att vi vinner. Det gäller att gå för det till 100 procent och att jobba hårt. Då har vi chansen. Om vi kommer förberedda och taggade, säger den ödmjuka tjeckiskan på svenska.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons