”På måndag går startskottet för nya IFK”

HANDBOLL Kronofogden nobbade IFK Kristianstad. Nu jobbar klubben för att få ihop ytterligare 900000 kronor. Och det brådskar. – På måndag har jag kallat till nytt styrelsemöte och då går samtidigt startskottet för nya IFK Kristianstad, säger IFK-basen Ingvar Edvardsson.
Sport • Publicerad 8 februari 2001

Ingvar både är och låter optimistisk, trots tisdagens bakslag från fogden.

– Visst var det ett tungt beslut, men vi ger inte upp, säger Edvardsson.

– Det här ska vara borta till fredag. På måndag ska vi börja på ny kula... Måndag är en kritisk dag för klubben.

Då ska man betala in den skuld på 196547 kronor som ligger hos fogden.

– Sen kommer det att komma ytterligare krav nästan varje vecka. Därför är det bättre att rensa bordet och det nu, säger Edvardsson.

IFK-basen ställer sitt hopp till det konsortium av personer som sagt att de ska hjälpa IFK med 1,3 miljoner.

Nu hoppas Ingvar Edvardsson att de kan ställa upp med ytterligare 900000 kronor.

– Det är vår enda chans och jag är mycket hoppfull. De här personerna har visat sig villiga att hjälpa till, säger Ingvar Edvardsson..

Ingvar vill inte gå in på vilka personerna i konsortiet är, men att delar av den gamla styrelsen är representerad är klart.

Personer som riskerar att bli betalningsansvariga om klubben går i konkurs.

– Jag vill inte säga så mycket om det, men det står ju klart och tydligt i fogdens beslut. Han är ju starkt kritiskt mot den gamla styrelsen, säger Edvardsson.

– Jag har inte haft insyn i hur klubben skötts tidigare. Alla de pappren är beslagtagna av ekobrottsmyndigheten.

Det skulle i så fall innebära att de får betala i vilket fall som helst. Antingen för att rädda klubben eller för att fogden kräver det. IFK-ledningen vill få den här affären undanstökad så snabbt som möjligt. Det är bara en och en halv månad kvar av säsongen och man vill få in lite positiv anda i klubben.

– Det skulle underlätta arbetet inför nästa säsong betydligt och innan vi har betalat av vår skatteskuld så finns det inga som vill gå in med pengar och stötta den löpande verksamheten, säger Ingvar.

– Det här ska redas upp nu så att klubben kan göra en omstart på måndag...

Ekobrottsmyndighetens undersökning av IFK Kristianstad har ännu inte kommit till något beslut.

–Vi befinner oss i slutskedet av undersökningen, men det är omöjligt för mig att säga ett datum när det ska vara klart, säger Per G Hansson.

–Men det blir inte den här eller nästa vecka. Det är en ganska utdragen process...

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.