Annons

”På planen ska det vara kamp”

Sport • Publicerad 18 april 2001
Namn: David Gullberg. Ålder: 16. Längd: 1.85 meter. Vikt: 80 kilo. Yrke: Går första året på samhällsvetenskapliga programmet på Söderport. Bor: Helgedal. Klubbar: Kristianstads FF, KBI. Familj: Mamma Antoinette, pappa Lars, syskonen Rebecka, Daniella, Maria, Catarina, Tommy.Foto: 

Vad betyder spel i pojkallsvenskan för er klubb?

–Vårt A-lag spelar inte så högt upp (division V), och med förbundets klassificering räknas pojkallsvenskan som division III. Så detta betyder mycket.

Annons

nHur har försäsongen varit?

–Bra, vi har kört fyra pass i veckan. Vi gick på grusträning direkt efter nyår, så det har blivit många pass fotboll.

nResultat?

–Totalt har vi spelat tio matcher med blandat resultat. Vi har haft problem med skador och avstängningar. Vi fick röda kort på några av våra nyckelspelare i höstas och deras avstängningar trädde först i kraft nu under våren, men alla är klara till premiären. Vi har en bred trupp, cirka 30 man, så vi har kört runt i laget.

nHar ni provat alternativa träningsmetoder?

–Vi har löptränat mycket och provat på intensivgympa med styrketräning.

nVilken målsättning har ni?

–Övre halvan. Visst siktar vi på att ta en av de två översta platserna, men det blir tufft. Vi vet inte så mycket om Blekingelagen, så vi är lite osäkra var vi står. Säsongen är lång och det kommer att hända mycket i tabellen. Nytt för oss är att efter tre varningar kommer första avstängningen, tidigare har vi fått fem minuters utvisning för ett gult kort. Så i slutet av året kommer avstängningar och kanske skador, så som sagt, det kan hända mycket under året.

nVilket lag vinner er grupp?

–Malmö FF.

Annons

nErt lags spelstil?

–Vi vill hålla bollen mycket inom laget. Vi har ett bra passningsspel och längst framme har vi snabba killar.

nHur gör ni flest mål?

–Varierar, men kanske inte så många fasta situationer, mer att våra spjutspetsar rinner igenom.

nRivalitet mellan er båda Kristianstadslag?

–På planen ska det vara kamp. Utanför är det som vanligt.

nFramtid?

–Vi tar ett år i taget. Vi har tyvärr inget lag som kommer att fylla på underifrån. Vi har ledarproblem i klubben och det är färre och färre som vill ta på sig en ledarroll. Vi för detta laget är juniorallsvenska fortsättningen efter pojkallsvenskan.

Tränare: Lars Hagman och Dan Åstedt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons