Annons

Pan-Kristianstad suverän segrare

ORIENTERING Pan-Kristianstad blev som väntat suverän segrare i A-gruppen vid årets fyrklubbsorientering. Klubben är Skånes klart främsta klubb och hade inga problem trots att ett stort antal seniorer, juniorer och ungdomar sprang SM-tävlingar och inte kunde delta.
Sport • Publicerad 10 september 2001

Danute Månsson, Pan-Kristianstad, var en säker etta på damernas långa bana, där hon var sju minuter före tvåan och klubbkamraten Åsa Melkersson.

FK Göingarna hade en tung dag i dubbel bemärkelse. Klubben klarade inte nytt kontrakt i A-gruppen utan återfinns i B-gruppen nästa år. Ny klubb 2002 i A-sammanhang är Hjärnarps GIF, men där har nordvästskåningarna varit med tidigare och lekt.

Annons

Lunds OK var tvåa efter Pan i den högsta gruppen, knappt före Härlövs IF. I år 40-årsjubilerande FK Åsen från Tollarp är alltid starka i fyrklubbssammanhang. Nu blev det en fin andraplats bakom Helsingborg i C-gruppen. Om Åsen är starka i fyrklubbs för att klubbens Jan-Erik Nelking är fyrklubbs högste beskyddare är det svårt att säga. Men han har troligen gjutet in en viss känsla hos sina klubbkamrater att fyrklubbshelgen måste alla vara med.

Gösta Rickardsson, fp-politiker och ordförande i byalaget återfanns på startlinjen och i FK Åsens dress.

– Det här var onekligen blött, konstaterade landslagslöparen Jörgen Olsson, Pan-Kristianstad. Han avstod som bekant från att springa klassiska distansen i SM, men var tydligen inte på humör i det blöta vädret och hamnade några platser ned på resultatlistan. Nu vann klubbkamraten Henrik Modig långa banan. – Vi har varit lite bortskämda med fin terräng på de skånska tävlingarna de senaste veckorna, konstaterar Bengt-Göran Månsson i Pan-Kristianstad. Först Vedema, sedan Helsingborgs nattävling och dag-DM på Oppmannaberget Nu var det verkligt en bökig terräng, som vi fick ta oss fram i.

Varsin bansegrare fick de övriga A-klubbarna. Niklas Nilsson, Härlöv, vann herrarnas mellanbana och Göingarnas Linus Larsson var snabbast på korta banan. Lund fick sin klassvinst på korta dambanan genom Gudrun Nilsson. Pan fick tre segrare och den som svarade för tredje segern var Britt-Mari Bengtsson på damernas mellanbana.

Av Eje Johansson 044-18 55 55
Av Eje Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons