Pan-Kristianstad vann i Danmark

Pan-Kristianstad vann årets första stafett när Danish Spring avgjordes väster om Helsingör. Det var klubbens första seger där sedan 2005.
Sport • Publicerad 18 mars 2013

– En bra start. Det känns inte som att det var så länge sedan vi vann senast, men när man börjar räkna så inser man ju att det är så, säger Pan-Kristianstads sportchef Johan Modig.

Tvåa var Osloklubben Lillomarka och trea var norska NTNUI från Trondheim. I Pans lag sprang Andreas Boesen, Gustaf Wennerberg, Simon Thrane Hansen och Jakob Lööf.

– Gustaf är ett nyförvärv och Simon är ju bara 18 år gammal. Så det känns förstås extra kul att de tog chansen. De fyra som var med har stärkt sina aktier, även om vi har många bra löpare som inte var med.

Närmast väntar sjumanna i Jämshög på skärtorsdagen (tre kvälls- och nattsträckor) och långfredagen (fyra morgonsträckor).

– Ett viktigt test inför tio-mila, konstaterar Modig.

Tiomila anordnas i Uppland den 3-5 maj.

Mikael Hallqvist
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.