Annons

Pantern fick KIK på fall

n ISHOCKEY Kristianstads IK åkte på sin andra förlust på de senaste nio matcherna. Förlusten kom i mötet med Pantern, 2–4. – Vi måste kunna ta en förlust också, säger tränaren Christer Dreberg.
Sport • Publicerad 20 september 2001

Christer Dreberg har den här säsongen valt att spela hela 13 träningsmatcher. Efter den dåliga inledningen med två raka förluster mot Växjö och Tyringe, hade KIK bara förlorat en av åtta matcher inför mötet med Pantern. I det förra mötet, i Malmö, vann KIK med 5–2. Hemma i ishallen gick det dock sämre. Förlust med 2–4 innebär att laget förlorade sin andra match på de senaste nio matcherna – en svit som imponerar på KIK-tränaren. – Vi har spelat tre matcher på sex dagar, så killarna är ganska slitna nu. Men nu har vi en och en halv veckas uppehåll från spel vilket kommer ganska lägligt, säger Christer Dreberg. KIK fick inte direkt någon drömstart på matchen. Redan efter 41 sekunder tog gästerna ledningen genom Tobias Hall som kom ren med Tony Jonsson, som för övrigt gjorde ett mycket säkert intryck i matchen. Det blev inga fler mål i en period som var ganska tråkig och händelsefattig. – Jag tycker att det var orättvist att vi ligger under efter den första perioden. Vi skapar chanser men får inte in pucken, säger Dreberg. KIK hade en riktigt het chans efter drygt sex minuter. Johan Wikberg blev helt friställd efter en suverän passning från Uffe Pettersson. Wikberg kunde dock inte överlista målvakten och perioden slutade 1–0 till gästerna. Om den första perioden var händelsefattig så var den andra perioden desto emr händelserik. Domaren delade ut 32 utvisningsminuter plus två matchstraff, ett till vardera lagen. Flera av utvisningarna var dessutom dubbelutvisningar, vilket vittnar om att det var en ganska grinig period. Dessutom fick Pantern en straff som Tony Jonsson dock enkelt kunde rädda. Efter drygt två minuter av den andra perioden fick KIK till en kvittering. Målet kom på förarbete av Mikael Lindgren som grävde fram pucken i sarghörnan, och Jonas Svensson som serverade Joakim Johansson som kunde lura målvakten och sätta kvitteringen. Sedan gjorde de båda lagen varsitt mål inom loppet av en minut. I slutet av den andra perioden kunde dessutom gästerna återta ledningen, denna gång genom Tobias Hall som gjorde sitt andra mål för kvällen. Den tredje perioden blev jämn, men med visst övertag för hemmalaget. Men istället för en kvittering av KIK kunde Fredrik Johansson avgöra matchen genom att sätta 4–2 för gästerna. Matchens målvaktsprestation stod KIK: s Tony Jonsson för. Först lyckades han precis få undan en lös puck framför mål. Sedan gjorde han, i obalans, en härlig plock och snuvade Pantern på ett givet mål. För första gången på nio matcher förlorade KIK den tredje perioden. – Vi har mycket skador och sjukdomar just nu. Vi hade inte ens spelare så att vi kunde ha tre på bänken, säger Christer Dreberg.

AV Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons