Annons

Pappa McIlroy visade vägen i PGA-finalen

Rory McIlroy var bäst, men Dustin Johnson och Jon Rahm delar ledningen. Toppspelarnas golf öppnar för en spännande avslutning på PGA-tourens finalspel.
Golf • Publicerad 5 september 2020
Rory McIlroy under första dagens spel på East Lake utanför Atlanta, Georgia.
Rory McIlroy under första dagens spel på East Lake utanför Atlanta, Georgia.Foto: John Bazemore/AP/TT

Bara dagar efter att ha blivit pappa – flickvännen Erica Stoll födde en dotter i måndags – stegade Rory McIlroy upp på första tee för PGA-tourfinalen i Atlanta.

18 hål senare kunde nordirländaren se tillbaka på en runda med åtta birdies och två bogey för sex slag under par och ett resultat bara mexikanen Abraham Ancer kunde matcha under första dagen.

Annons

– Jag kom hit helt utan förväntningar. Jag rörde inte en klubba på fyra dagar och när jag kom hit var golf det sista jag tänkte på. Ibland kan det vara bra, man kopplar av och kommer bort från all press, sade McIlroy efter sin runda.

Johnson och Rahm

Dagens bästa score betyder dock inte att McIlroy och Ancer delar ledningen i tävlingen. De två parkerar i stället på fjärde och femte plats, fyra respektive sex slag bakom ledande duon Dustin Johnson och Jon Rahm.

De 30 spelarna i PGA-finalen rankades inför tävlingen efter totalställningen för hela säsongen, och belönades med bonusslag, i en fallande ordning. Och därmed kunde Johnson (minus tre för dagen) och Rahm (minus fem) hålla undan för övriga i fältet.

Johnson hade på 18:e hålet chansen att ligga i ensam ledning inför lördagen, men hans birdieputt på halvannan meter strök precis förbi hålet. Men han deppade inte ihop för det.

– Spelet sitter där. Jag har gott om självförtroende och svingen känns bra. Så jag ser fram emot resten av tävlingen, sade Johnson efter sin runda.

Hovland glad 24:a

Trea, inklämd mellan ledarna och McIlroy, ligger Justin Thomas. Därmed ligger världens just nu fyra högst rankade herrgolfare även i täten av PGA-tourens slutspel, Fedex Cup.

Lite längre ner i fältet, på 24:e plats, återfinns norrmannen Viktor Hovland, som gick runt på ett slag under par. Hovland knep en av de sista platserna i PGA-finalen och var nöjd efter sin runda.

– Spelar jag bra kommer jag att klättra i resultatlistan, jag måste bli lite bättre i närspelet och puttningen bara. Slutar jag topp-15 har jag gjort det bra, säger han enligt NTB.

PGA-slutspelet avslutas på måndag. Vinnaren kan då lägga beslag på en segercheck på 15 miljoner dollar (cirka 130 miljoner kronor).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons