Annons

Paralympicsmästare opererad igen

Parasport • Publicerad 7 juli 2020
Alex Zanardi har genomgått en tredje operation efter den allvarliga kraschen i juni. Arkivbild.
Alex Zanardi har genomgått en tredje operation efter den allvarliga kraschen i juni. Arkivbild.Foto: John Raoux/AP/TT

Paralympicsmästaren Alex Zanardi vårdas fortsatt på sjukhus med allvarliga huvudskador efter en krasch vid en paracykeltävling i Italien på midsommarafton.

Nu har 53-åringen genomgått en tredje operation. Läkarna säger att operationen gick bra sett till återställandet av skadorna på ansikte och kranium. Men det råder fortfarande stor oro kring hans neurologiska funktioner.

Annons

– Patienten har genomgått en operation för att rekonstruera och stabilisera de områden i ansiktet och kraniet som skadats, sade Paolo Gennaro, chef för den operationsavdelning på sjukhuset i Siena där Zanardi vårdas.

Alex Zanardi, som vunnit fyra guldmedaljer i Paralympics och tagit två silver, drabbades av flera huvudskador och frakturer i ansiktet i olyckan där han kraschade in i en lastbil.

Som F1-förare tävlade Zanardi bland annat för Lotus och Williams innan han tvingades amputera båda benen efter en Cart-krasch 2001.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons