Patrick – en lirare av stora mått

INNEFOTBOLL HÄSSLEHOLM. I söndags var det äntligen dags för finalpasset i Göingecupen. Bland de många duktiga killarna och tjejerna hittade vi en spelare som var särskilt tongivande för sitt lag. Med bländande teknik och välriktade skott förde Patrick Isaksson Hanaskog till seger i P10-klassen.
Sport • Publicerad 15 januari 2001
Saken är klar. Hanaskogsspelarna jublar efter segern i Göringecupen.
Saken är klar. Hanaskogsspelarna jublar efter segern i Göringecupen.Foto: 
Vi som gjorde det. Hanaskogs segrande lag i P10-klassen.
Vi som gjorde det. Hanaskogs segrande lag i P10-klassen.Foto: 
Patrick Isaksson gjorde som han ville i P10-finalen mot Spänger. Hanaskogs liraren avgjorde matchen i stort sett på egan hand. Bilder: BOSSE NILSSON
Patrick Isaksson gjorde som han ville i P10-finalen mot Spänger. Hanaskogs liraren avgjorde matchen i stort sett på egan hand. Bilder: BOSSE NILSSONFoto: Vilken lirare.

Han är bara tio år gammal, men när han spelar med de andra tioåringarna är det bara tillfälligt. I vanliga fall spelar han så högt upp i åldersklasserna som P14.

Han är eftertraktad i ungdomslagen, en vanlig helg blir det minst två matcher. I veckorna tränar han fotboll två gånger och spelar dessutom handboll.

Att han har bolltalang går det inte att ta miste på när man ser honom rulla upp försvaren.

–Fotboll är livet, jag har nästan alltid spelat fotboll, jag följde med pappa tidigt och tränade. Jag började spela på riktigt när jag var fem eller sex år, säger Patrick. Att han har hållit på länge märks. I P10 gör han lite som han vill.

Mot Spänger-91 i finalen bestämde sig Patrick för en snabb vändning. Efter att Hanaskog kvitterat tog han bollen direkt efter avspark och dribblade av tre spelare och stänkte in 2–1 i krysset.

Detta var upptakten till ”Patrick Isaksson-show”. 3–1 kom omgående och nästa mål var en riktig delikatess. Patrick drev in bollen i straffområdet, fintade bort målvakten och la enkelt in bollen bland nätmaskorna. Efter 5–1 tappade Hanaskog lite av spelet och släppte in Spänger i matchen igen. Men hittade man inte Patrick i anfallet var han lojalt nere i försvaret och hjälpte till att avvärja Spängerchanserna.

För att fullborda den fulländade finalinsatsen avgjorde Patrick själv definitivt genom att göra 7–4 med 22 sekunder kvar, hans femte mål i matchen Många mål är han van vid att göra. I söndags blev det tio mål på tre matcher och så brukar det se ut när Patrick är på plan.

I P11 gjorde han 28 mål under utesäsongen och i P14 där han spelar mittfältare mäktade han med tre stycken. Även i handboll gör han mål ibland trots att han spelar målvakt.

–Jag lämnar målet ibland och går upp som mittnia och sätter bollen ibland, säger Patrick själv.

I framtiden vill Patrick fortsätta med både fotboll och handboll så länge som möjligt.

–Jag vill aldrig sluta med fotboll eller handboll, det är lika roligt med båda, skrattar Patrick.

Han längtar redan efter Gothia Cup i sommar då han tillsammans med fjortonåringarna ska försöka ta hem bucklan till Hanaskog.

När han blir lite äldre vill han flytta till England och spela fotboll. Liverpool heter favoritlaget och han skulle verkligen inte tacka nej om han fick visa upp sina konster där.

För konster att visa upp har han verkligen.

Eket vann P11-klassen och det var killarnas tredje raka turneringsseger i Göingecupen. Finalen mot Kristianstads FF utvecklade sig till en välregisserad thriller. Eket spelade ut KFF i början, men hade inte stolparna på sin sida och KFF hade länge en 1–0-ledning.

När det väl lossnade, så lossnade det rejält för Eket. Tre mål på en minut gjorde Eketspelarna för självsäkra och KFF fixade förlängning. Men det var Ekets turnering, Kennie Svensson avslutade en elegant kombination med ett välplacerat skott i mål och segern var Ekets.

Av Magnus Landgren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.