Annons

Patriks debut slutade med operation...

n ROADRACING I helgen fick Patrik Bengtsson chansen i Synsam Trophy. Men det kunde blivit en betydligt roligare debut. Den slutade redan innan den börjat... på sjukhus. – Patrik vurpade redan på morgonens träning och fick åka till Karlskoga sjukhus. Han kommer att opereras imorgon (läs idag), säger teamkamraten Stefan Folkesson.
Sport • Publicerad 20 augusti 2001

Patrik Bengtsson, som gjort en raketkarriär inom roadracingen. Han började köra ifjol, då mest som en kul grej, men det har gått så bra att Ducati har värvat Patrik till de sista tre tävlingarna. – Det är nästan för bra för att vara sant. Jag hade satt upp som mål att vara i Synsam Trophy serien inom tre år, och så tar det bara några månader innan man befinner sig där, helt otroligt, sa Patrik i lördagens Kristianstadsbladet. Men debuten kunde blivit betydligt roligare. Redan under morgonens uppvärmning vurpade Patrik illa och tvingades åka till sjukhuset. Där konstaterade man att ett ledband i foten var avslitet och han fick stanna kvar på sjukhus för operation under måndagen. – Jag vet inte så mycket mer om skadan. Han kanske får åka hem på måndag eller tisdag, säger Stefan Folkesson. – Det är riktigt tråkigt. Patrik hade verkligen sett fram emot den här chansen att få köra mot de allra bästa i Sverige... Patrik skulle hjälpa Ducatiteamet i märkesmästerskapet. Ducati låg inför tävlingen på Gelleråsen fyra men har som målsättning att erövra andraplatsen som ligger 30 poäng bort. Det kan man glömma efter helgens tävling. Det var nämligen en riktigt svart helg för Ducatistallet. Stjärnan Stefan Folkesson, som delade ledningen i mästerskapet, blev inte bättre än elva och nu 20 poäng efter norrmannen Kai Börre Andersen. Han blev tvåa i helgen efter ”Cralle” Lindholm, men eftersom ”Cralle” inte deltar i mästerskapen går de 25 poängen till norrmannen. Andersen toppar SM-tabellen, 13 poäng före Örebroföraren Lasse Carlbark som var trea i loppet, och trea är Stefan Folkesson. – Det gick riktigt dåligt idag, men det är inte kört ännu. Två tävlingar återstår och i det sista loppet är det dubbla poäng som gäller, så jag kan fortfarande ta hem totalsegern, säger Folkesson optimistiskt.n

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons