Annons

”Peggen” fick en godkänd start

GOLF Per Nyman är med i matchen. Inledningsrundan av Scandinavian Masters var klart godkänd – ett under par. – Jag får väl vara nöjd, men jag spelade ganska ojämnt.
Sport • Publicerad 3 augusti 2001

Som vi kunde berätta i går hade Per Nyman det tvivelaktiga nöjet att gå ut i den allra första bollen - 07.30.

Inget önskeläge för ”Peggen”.

Annons

– Nej, det var segt de första hålen, säger han.

På några hål var dock stelheten och tröttheten som borta.

– När jag väl kom igång gick det rätt bra. De sista nio gick jag två under par, säger Per. Klockan 07.30 är det förstås ganska folktomt ute på banan, så Per Nyman slapp i alla fall att spela under publiktryck. Men han hittade fler positiva saker.

– En fördel med att gå ut så tidigt är att banan är i perfekt skick. Senare på dagen blir den lite sliten, framförallt greenerna, säger Per Nyman.

Ett under par innebär att Per delar 51:a plats med bland annat Jesper Parnevik. Han är också med i den bästa tredjedelen av startfältet. Men han är ändå inte helt nöjd.

– Jag varvade birdies med bogeys, och spelade ojämnt. Det var ganska idealiska förhållanden eftersom det blåste betydligt mindre i dag än under inspelningen. Det märks också på att täten har gått ganska låga scorer, säger ”Peggen”.

Per Nyman har en bit fram till just täten. Ledande engelsmannen Anthony Wall slog till med en riktigt låg score. 63 slag innebär att han är i ensam ledning med tre slag före en kvartett som jagar. Det fanns trots allt en fördel med att spela tidigt. Efter rundan som innehöll fem birdies och fyra bogeys fick Per Nyman lite tid över på eftermiddagen till träning.

– Jag tränade lite närspel och utslag. Det kändes bra, säger Per Nyman.

Efter tävlingen satte sig Per i bilen och körde hem till Kristianstad.

Det blev en lugn hemmakväll.

Annons

– En del spelare håller på med ritualer, och sådant inför tävlingarna. jag försöker bara vila och ladda om, säger ”Peggen”.

Idag är en viktig dag för Per Nyman. Håller han sig kvar under par får han spela de två avslutande rundorna lördag, söndag vilket förutom prispengar även kan ge nyttigt självförtroende.

Klockan 12.10 peggar ”Peggen” upp. Några timmar senare vet vi om han fortfarande är med i matchen.n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons