Annons

Pengaregn över golfarna i damernas US Open

Golf • Publicerad 7 januari 2022
Anna Nordqvist får spela om stora pengar i US Open i sommar. Arkivbild.
Anna Nordqvist får spela om stora pengar i US Open i sommar. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

US Open driver på den ekonomiska utvecklingen inom damgolfen rejält. På fredagen meddelade USGA, som arrangerar den klassiska majortävlingen, att prissumman i år höjs från 5,5 till 10 miljoner dollar (drygt 90 miljoner kronor). Inom en femårsperiod väntas summan stiga till 12 miljoner dollar, mycket tack vare en ny huvudsponsor.

USGA presenterade också flera framtida värdbanor för US Open, bland annat Riviera (2026) och fjolårets Solheim Cup-bana Inverness (2027). Sedan tidigare är det klart att årets mästerskap spelas på Pine Needles i North Carolina och att det nästa år för första gången blir spel på Pebble Beach i Kalifornien.

Förra året satte British Open ett nytt majorrekord på damsidan, med totalt 5,8 miljoner dollar i prispengar. Anna Nordqvist vann då segerchecken på 870 000 dollar (nästan 8 miljoner kronor).

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons