Annons

Per Brynolfsson och Åhus lurade favoriterna

INNEFOTBOLL Mjällby, Kristianstads FF eller IFK Hässleholm? Svaret blev Åhus HBK! Åhus stod för en rejäl skräll och tog hem Bladets och alliansens innefotbollsturnering. Matchhjälte – lagkaptenen Per Brynolfsson.
Sport • Publicerad 7 januari 2001
Vilken knall. Det snackades om KFF, Mjällby eller IFK Hässleholm. Det blev Åhus HBK! Här gratuleras matchvinnaren Per Brynolfsson är glada lagkamrater.
Vilken knall. Det snackades om KFF, Mjällby eller IFK Hässleholm. Det blev Åhus HBK! Här gratuleras matchvinnaren Per Brynolfsson är glada lagkamrater.Foto: 

–Helt underbart. Vilken känsla det var att få avgöra, skrattar en påtagligt nöjd matchhjälte.

Finalen mot de regerande mästarna IFK Hässleholm hade högt underhållningsvärde. Åhus hade greppet om matchen och såg ut att ta hem segern under ordinarie tid.

Annons

Men Hässleholm kom tillbaka, laget kvitterade och förlängning fick avgöra.

De två första minuterna blev mållösa.

Liksom de två kommande. Men med tre spelare i varje lag skulle matchen avgöras.

Hässleholm fick chansen. David Eek vann nedsläppet mot Fredrik Lovén och målvakten Christian Fegler fick första skottläget. Skottet gick högt över.

Nu fick Åhus chansen – och tog den.

Ludvig Nordeklint spelade bollen till Fredrik Lovén som direktskarvade till Per Brynolfsson. Han rullade sen in segermålet 4-3.

–Med en sån passning måste det bli mål. Vilken känsla det var när det var klart, säger Per.

Åhusspelarna kramade om varandra i en stor hög och skrek ut sin glädje. Den här framgången behöver laget efter den miserabla fjolårssäsongen. Åhus visade prov på stark lagmoral när man vann förlängningarna, först mot KFF i semifinalen och sedan mot Hässleholm i finalen. Och just lagmoralen tror Brynolfsson kommer att bli Åhus styrka kommande säsong.

–Vi har ett ungt lag, men vi har otroligt roligt tillsammans och det smittar av sig på plan också, säger Per, som ifjol blev omskolad till mittback och det mesta talar för att han får bli kvar i den rollen.

–Det är tränaren som avgör, men själv spelar jag helst på innermittfältet. Det är där jag alltid spelat och det är där det är roligast att spela. Men vill Kent ha mig som mittback, så spelar jag där.

Annons

En lojal lagspelare alltså.

Det var Åhus hetare vilja att vinna som avgjorde turneringen och segern mot KFF i semifinalen satt extra skönt.

–Jag vet inte hur många förluster vi har mot dom de senaste åren, men det var jäkligt länge sedan vi vann i alla fall och den här segern var otroligt skön, myser Per. Stor matchhjälte i den matchen var målvakten Ludvig Nordeklint.

Han gjorde ett mål, några otroliga räddningar och var högst delaktig i segermålet 2.40 in på förlängningen.

Spel fyra mot fyra och Åhusmålvakten fick ytor för sitt skott. Han smög upp till mittlinjen och sköt. Jörgen Bengtsson orkade inte hålla bollen och returen rullade Jimmy Olsson i tomt mål.

–Såna kanoner klarar Jörgen aldrig att hålla, skrattar ”Ludde”.

–Det var ganska skönt att få sätta Jörgen och KFF på plats.

Extra skönt kanske med tanke på att Jörgen Bengtsson från och med i dag lämnar Kristianstads FF för just Åhus, men någon kamp med Nordeklint om platsen som förstemålvakt blir det inte.

–Jag lämnar Åhus. Dom har gjort klart med Jörgen och jag får se var jag hamnar, säger ”Ludde”.

Men i Bladets och alliansens innefotbollsturnering var det ”Ludde” Nordeklint som fick sista ordet.n

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons