Per-Johan Axelsson kommer till VM

ISHOCKEY GÖTEBORG. På tisdagseftermiddagen fick den svenska landslagsledningen ett positivt besked från andra sidan Atlanten. Per-Johan Axelsson, Boston Bruins, meddelade att han kommer till VM.
Sport • Publicerad 2 maj 2002
Per-Johan Axelsson.
Per-Johan Axelsson.Foto: 

–Kul att han ställer upp. Det är en duktig toppforward som gjort en bra säsong i Boston, sade Hardy Nilsson efter segermatchen mot Ryssland.

–Dessutom får jag någon att spela V75 med.

Axelsson, som lämnade sitt besked på tisdagseftermiddagen, var med i Tre Kronor så sent som vid OS i Salt Lake City.

–Där gjorde han kanske ingen hundraprocentig insats, men hans senaste VM-turneringar har varit mycket bra, sade Hardy Nilsson. Dessutom är det nog inspirerande för honom att få spela i sin gamla hemmaarena. Per-Johan Axelsson kommer till Göteborg troligen på fredag och missar därmed Tre Kronors första match i det fortsatta gruppspelet.

En som däremot hinner hem är Kim Johnsson, som anländer under onsdagen.

När det gäller fortsatta förstärkningar till den plats i truppen som fortfarande finns öppen hade inte Hardy Nilsson några besked.

–Markus Näslund har ännu inte gett besked och Mattias Norström avvaktar fortfarande rapport från en magnetröntgen av ett knä som han skadade i sista slutspelsmatchen.

–Typiskt att han skadade sig när det bara var tio minuter kvar av matchen, sade Hardy. I matchen mot Ryssland var det NHL-spelarna som steg fram och tog tag i spelet när det började gå trögt i den andra perioden. Ändå vill inte Hardy Nilsson ta hem hur många NHL-spelare som helst.

–Det är inte allt som är guld på andra sidan.

–Jag tycker vi fått hem de vill ha.

Av Leif Brändström, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.