Annons

Peter Ijeh mordhotad

Sport • Publicerad 20 september 2003

Malmö FF:s anfallsstjärna Peter Ijeh spelar under mordhot.

– Hotet är riktat mot mig, men jag oroar mig mest för min familj, säger han till kvällstidningarna.

Annons

Två gånger de senaste dagarna har nigerianen tagit emot dödshot, troligen från MFF-supportrar, skriver Aftonbladet och Expressen.

I ett brev som skickades till honom stod det:

"Vi älskar dig. Men om du flyttar så dödar vi dig".

På torsdagen upprepades hotet, med ett brev som fästs vid vindrutetorkaren på hans bil. Hoten har polisanmälts. Ijeh har tagit illa vid sig och hoppade över torsdagens träning.

–Det känns obehagligt och jag hoppas att allt är normalt snart igen. Det är klart att jag mått dåligt. Jag kan bara hoppas att det inte ska komma fler hot, fortsätter Ijeh.

Ijeh ligger sedan en tid tillbaka i kontraktsförhandlingar med Malmö FF.

Hittills har de gått trögt. MFF-ledningen säger nej till hans påstådda krav på 150000 kronor i månadslön samt en större engångssumma för att skriva på ett nytt kontrakt. Ijehs nuvarande kontrakt går ut den 31 december.

Efter det riskerar Malmö att förlora honom till en utländsk klubb utan att få ett öre i ersättning. Ett bättre ekonomiskt alternativ – men sportsligt smärtsammare – är att han skriver på för en annan allsvensk klubb.

IFK Göteborg har uttalat intresse för nigerianen. Om klubbarna inte kommer överens är det troligt att Svensk elitfotbolls skiljenämnd sätter en prislapp på 1,5 miljon. (TT)

FOTBOLL KRISTIANSTAD
FOTBOLL
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons