Annons

Pettersson tog segern som väntat

RALLY Det blev som väntat Göteborgs SM-åkare Leif Pettersson som var snabbast i helgens rally-specialtävling ”Karlshamns-Special”. Med sin vassa Toyota vann han, om än med betydligt mindre marginal än väntat, 1,3 sekunder före Robin Sandberg från Ryd.
Sport • Publicerad 17 april 2001

Då hör det också till saken att Robin strulade till det för sig på en av de sista av de sex sträckorna. Han tappade några sekunder och säkerligen segern på detta, för efter de tre första sträckorna var han över fem sekunder före Pettersson.

Asarums MS kunde glädja sig ått ett både stort och namnkunnigt startfält, med då segrande Pettersson som mest känd av de drygt åttio rallyåkarna. Banan bestod av tre sträckor som kördes två gånger och med näst intill perfekt underlag, fjäran från de ishala vägarna som det bjöds på nere på Österlen för två veckor sedan. Även där var Leif Pettersson på plats, men fann för gott att åka hem efter halva tävlingen, då han tyckte det var alltför riskabelt med tanke på det hala underlaget.

Annons

Nu var han i toppform och tog sin första seger i Karlshamns-Special. Fjolårssegraren Mattis Olsson från Gullabo fick en kort resa i år, redan på andra sträckan rullade han runt på taket med Golfen och så var både bilen och dagen förstörd. Trea toalt och i klassen slutade Patrik ”Fluppe”Karlsson från Lessebo. Han var dock hela 20 sekunder efter Pettersson i mål.

I klassen för fyrhjulsdrivna bilar, slutade Kristianstads Bengt Palm på en tredje plats med sin Mazda, bara 1,9 sekunder från andra platsen.

Tvåa i klass 3 blev Hässleholms Per-Martin Persson med den fina Volvo 740:an. Han var dock rejällt avhängd av klassegraren Thomas Karlsson, Älmhult, hela 17,2 sekunder skilde de båda åt.

Tävlingen som ingick i RS-DM för Södra distriktet har nästa deltävling redannästa helg. Då är det Arlövs MC som arrangerar.

Av Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons