PG är klar för Rally Sweden – fast utan bil

När anmälningstiden gick ut för första deltävlingen i Rally-VM, Rally Sweden om en månad, var knappt femtio VM-förare amälda. Med på listan finns vår senaste förare i WRC-klassen värmlänningen PG Andersson, men utan bil.
Sport • Publicerad 14 januari 2011
Bilen som PG Andersson drömmer om att köra i Svenska rallyt, Ford Fiesta WRC. Än så länge saknas en halv miljon kronor för satsningen. Bild: les Kolczak
Bilen som PG Andersson drömmer om att köra i Svenska rallyt, Ford Fiesta WRC. Än så länge saknas en halv miljon kronor för satsningen. Bild: les KolczakFoto: 

Hemmahoppet PG står utan VM-kontrakt och har nu stora problem att få ihop tillräckligt med sponsorpengar för att kunna hyra en WRC-Ford Fiesta.

I nuläget fattas runt en halv miljon innan han kan rulla av startrampen i Karlstad. Ett sista desperat försök att få ihop pengarna görs nu genom PG:s egen fan club som startat en insamling.

Nu befinner sig PG i Monte-Carlo och Monte-Carlo Rallyt ingående i IRC. När nyheten når honom om insamlingen, säger han i en kommentar till VF.

– Jag är otroligt tacksam över allt stöd. Det värmer, säger han och fortsätter:

– Det kan ju bli lite svårt att lösa om det inte skulle bli något rally för mig. Men nu jobbar vi under förutsättningen att det blir av.

Till Rally Sweden kommer hela VM-eliten med sjufaldige världsmästaren Citroen-åkaren Sebastien Loeb i spetsen.

I går visade även Fords M-Sport team och försteföraren Mikko Hirvonen för första gången upp nya WRC-Fiestan i Birminghamn.

Samma bil som PG drömmer om att få köra på hemma plan. Kanske blir drömmen verklighet...

Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.