Annons

PGA-tävling ska övervaka sin publik

Golf • Publicerad 10 maj 2020
Tiger Woods vid fjolårets Memorial Tournament. Arkivbild.Foto: Jay LaPrete/AP/TT

PGA-tourtävlingen Memorial Tournament i Ohio i USA kommer att förse sin publik med ett chip för att se till att man håller distans till varandra under tävlingen, som är tänkt att avgöras den 16–19 juli.

Med chipet kommer arrangörerna att kunna se hur åskådarna samlas på olika delar av golfbanan och därmed skingra dem om det behövs.

Annons

– Vi kommer att använda tekniken för att säkerställa att vi skyddar alla runt omkring oss, skyddar folk inne på området och ser till att vi noga övervakar och ordnar en tävling som alla kan känna sig trygga med, säger tävlingsledaren Dan Sullivan.

Andra åtgärder, som exempelvis munskydd bland volontärer och personal, kan bli aktuellt. Antalet åskådare på banan kommer att begränsas och deras kroppstemperatur kommer att kollas.

En oro som finns är just att stora folksamlingar skulle kunna hjälpa viruset att få ny kraft. I dagsläget är det därför inte helt klart om publik ens kommer att kunna närvara.

PGA-touren har varit på paus sedan mars, men hoppas kunna dra igång igen den 11 juni i Fort Worth, Texas – då utan publik.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons